Then masukkan santan - agak-agak la nk banyak mana kuah pengat tu...
Basuh sagu dan masukkan sekali dgn santan.
Biarkan mendidih dulu then masukkan gula merah, then gula putih dan garam...
Exchange Link di sini
Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...
Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....
Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.
Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.
Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....
Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.
Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...
Harap maklum dan Selamat Membaca!
6 comments:
sedapppp! meleleh air liurrrrrr
kakyong suka pengat pisang.. ;)
sdap nyerr..anak saya suka pisang :)
sedapnya pengat pisang..suka makan pengat pisang yg tok umi buat..tp biasanya tok umi suka buat bulan pose aje..huhuhu
pasal design tu..blh je bg idea...kak sya pun dh ok...dh boleh on komputer... ;-)
Odah suka juga! Yummy! Blog shira banyak resepi msk2 nmpknya..anas pun well behaved je.odah kalo msuk dapo je.terpekik2 dua budak2 ni.
Tu yg special food yg kita msk..tak same value bila lauk tapau! Hihi
alamak..kalu main agak² ni eli failed hehehhe agak² nk buat ke tak ek :P
Post a Comment