"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Sunday, November 13, 2011

@ Cameron Highlands 2 jam je...

Ni bulan lepas punye cerita hokay, huhu....

Gambar di bawah adalah sekadar hiasan. Tapi ni strawberry yang bawak balik dari CH la. Celup coklat yang dijual oleh Ummu Sulaim Handmade Chocolates (Nenda Anas & Aliff). Menjadi hidangan istimewa untuk kawan2 Ummi.



17/10/11 Ummi kena gi site visit kat Langkap, Perak. So, Abah kena la ikut sekali. Pastu xsampai hati nak tinggalkan anak2 terutama Aliff yang masih menyusu badan, kecil lagi untuk ditinggalkan, so ajak TokWan dan MakTok Anas Aliff sekali tolong jagakan mereka sekejap masa Ummi & Abah kerja.

Kami bertolak ke Ipoh 16/10/11 lepas waktu kerja. Bermalam di Simpang Pulai dan pagi2 esoknya terus bertolak ke Langkap. Lepas selesai kerja dalam kul 12 camtu, gi isi perut dulu. Then Abah ajak naik Cameron Highlands sbb kami dah dekat dengan Tapah. Abah ajak naik ikut Tapah, dan turun ikut Simpang Pulai. Naik sekejap je Abah cakap.

So, lebih kurang pukul 3 pm dah sampai Tanah Rata. Berhenti rehat kat Bharat sekejap. Pastu naik lagi & gi masuk Taman Rama-Rama sbb masa gi CH dulu, Anas kecik lagi, baru nak masuk 11 bulan. So, kali ni bawak Anas sekali lagi sbb dia dah kenal binantang. Nampak die seronok sangat.

Lepas tu singgah Day Market borong sayur segar -TokWan Anas yang borong sakan walaupun sebelum die pesan kat kami jangan beli, hahaha...- dan strawberry. Lepas tu terus turun balik & solat jama' taakhir Zuhur Asar di kedai Uncle Abu, kawan baik Abah....







Nukilan Ummi & Abah buat anak-anak kesayangan, Anas & Aliff
us-kecik

6 comments:

ibu MZW @ farah idayu said...

bestnya ke cameron..harap2 adelah rezeki kami se family pula hujung tahun ni insyaAllah..;)

kakyong said...

cantik la gambar shira & anak2 kat kadang teh tu... ;

geram tgk aliff... bambam...

Siti Sifir said...

Mak k.pija pun baru balik dr cameron.. byk sayur yg jd febret kitorg takde mcm sayur raja...rupanya sayur ni ada musim jugak

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X pegi cameron hiland jugakkk...,, eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

MamaYatie said...

dah besar la alif...cepatnya masa berlalu..

ketikketok said...

ada satu lagi tempat yang tak kurang menarik dan pelik Gallery House of Magic Potions di Taman Royal Lily, Tanah Rata

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi