"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, April 9, 2012

Anas 3 years old

Assalamualaikum anak2 Ummi yang soleh. Alhamdulillah Allah bagi kita banyak sgt nikmat dalam kehidupan, maka bersyukur lah...

'Angkasawan' Soleh Ummi, Anas, Mujahid kecil Ummi, Aliff... Anas sekarang dah 3 tahun, Aliff plak dah 11 bulan. Masih panjang lagi perjalanan hidup kalian. Semoga Allah bagi Ummi kekuatan untuk terus membesarkan kalian dalam Islam dan Iman. Banyak cabaran, semoga perjalanan Ummi mendidik anak2 Ummi akan mendidik Ummi dan Abah sekali...

Masa birthday Anas 29 March 2012 hari tu, Ummi ambil cuti sehari sbb nak buatkan kek untuk Anas. Asalnya Ummi nak buat kek Lightning McQueen tapi acuan tu takde plak kat kedai bakery, kena order dulu. So, Ummi buat la kek biasa tapi mmg xde idea camne nak decorate kek. So, Ummi hentam sajalah buat kek untuk Anas, takde tema langsung, camni je jadi... hehe...first time!

Dalamnya chocolate kek. Ummi buat untuk Anas sambut birthday dgn kawan2 Anas kat playschool. Alhamdulillah teachers Anas cakap sedap, Anas makan banyak kek yang Ummi buat sendiri. Ni la tujuan Ummi belajar buat kek dulu, sbb nak buat kek sendiri untuk apa2 majlis, hehe...

SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE-3 ANGKASAWAN SOLEH UMMI...


P/S: Sekarang ni Anas asyik sebut dia nak jadi Angakasawan bila dah besar nanti. Ummi aminkan doa Anas, semoga impian Anas akan tercapai suatu hari nanti.

Anas: Anas jadi ANGKASAWAN, Aliff jadi DOKTOR na...

Amin...............

Nukilan Ummi & Abah buat anak-anak kesayangan, Anas & Aliff
us-kecik

3 comments:

yatie chomeyl said...

happy birthday anas..next month bday SN pulak ;)

Momma Mia said...

happy bufday Anas...
semoga sihat selalu & menjadi angkasawan negara yg soleh.. amin!!

MamaYatie said...

Alhamdulillah...dah besar Angkawasan Anas..semoga tercapai la cita2 si kecil berjiwa besar ni...Insyaallah!

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi