"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Saturday, May 14, 2011

Our 2nd baby @ 11.05.11

Alhamdulillah, adik Anas selamat dilahirkan secara normal di Kedah Medical Centre, Alor Setar, Kedah pada 11.05.11 @ 3.31pm. Anas dapat adik boy, 3.15kg. Berat sikit dari Alongnya dulu. Anas dulu 2.8kg je... Adik Anas tembam sikit... Tak dapat nak update panjang2 lagi. Nanti Ummi story pasal kelahiran kali ni plak ye... Banyak sangat beza & banyak sangat nak share...

Thanks jugak atas doa semua. Kami sihat. Alhamdulillah...

Yang seronoknya, Ummi dapat rasa breastfeeding baby dalam labor room, lepas bersalin. Excited Ummi & Abah tengok baby pandai hisap... Nanti lah Ummi cite panjang...

Ni gambar baby, masa ni lom mandi lagi...




Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

26 comments:

Atiqah Amran said...

tahniah kak shakira...bestnyee anas dpt adik dh..hehe

transformed housewife said...

alhamdulillah. comelnye adik Anas. nama apa?

Nadiah Sidek said...

putih melepak! ^_^

layla_elyas said...

aLHamdulillah..tahniah..comel, putih gebu hee

MRS. K said...

tahniah yek!

selamat berpantang

Ibu Ayra said...

tahniah kak long... comeynya...rindu nak pegang baby sendiri...

Nurul Izza said...

kakshira.. double triple tahniah ye.. bila dh bersalin, rasa mcm nk mengndung lagi kan? haha angan2 xsudah..

f a i z a h 's said...

tp tang hidung tuh sama je cam anas....hehehe...tahniah shira... kt KMC leh breastfeed trus dlm labour room ek??kena bersalin kt KMC la ni :)

ibu MZW @ farah idayu said...

Alhamdulillah...tahniah shira. comel bb..putih bersih jek ;)

SyidaGorjes said...

alhamdulillah!tahniah!

Mama Syamil said...

Tahniah...
Anas dah jd abang long...

ibu_Arifa said...

tahniah..alhamdulilah semuanya dah selamat. comel dan bam bam nya adik anas ni..jaga adik elok2 ya abg anas..

Ummi Ummair said...

tahniah atas kelahiran baby kedua. selamat berpantang.. :)

yatie chomeyl said...

tahniah shira. comel gila baby.muka sebijik mcm shira

shakeymirza said...

Dear shira,
tahniah..happy dengan berita gembira ni:)

MamaYatie said...

alhamdulillah...tahniah !! comeynya adik anas...

[-suziey-] said...

tahniah shira...comel sgt baby..alhamdulillah lahir ke dunia trus dpt rasa susu ibu :)

Suhana Shahril said...

ketinggalan ketapi...apa2 pun..tahniah buat shira & suami!

Erin Rashid said...

tahniah kak long shaakira.. another boy! take care okeh..

ummu said...

assalamualaikum dik
alhamdulillah, tahniah
bertamabah cucu Matri.
agaknya kalau semua pelajar matri berkumpul mesti meriah matri jadinya.

Ummi Salsabila said...

comel mcm anas dulu2..sama! bayi sekarang bijak2.kuar2 dah pndi menyusu kan?:)

sis said...

tahniah skali lagi shira. tak sabar nak baca pengalaman shira bersalin niii... :))

Insan Marhaen said...

Salam taaruf. masuk sini melalui blog Bicara Hati Ibu.

tahniah atas kehadiran cahaya mata. jagailah sebaiknya..

Golden Rose said...

congrats...masya ALLAH comei & chubby...geram sgt tgk pipi....anas mesti sronok

Farra Dhelina said...

taniah..sepasang ye?

Ina Hashim said...

tahniah!!!

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi