"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, January 18, 2010

Wajah baru....


Assalamualaikum putera Ummi & Abah sayang? Apa khabar iman Anas hari ni? Semoga Anas sentiasa di bawah lindungan dan rahmat kasih sayang Allah, Yang Menciptakan kita... Sentiasalah perbaiki diri kita agar menjadi hamba yang dikasihiNya... Dalam mendidik Anas, Ummi turut mendidik diri Ummi kerana Ummi bukanlah manusia sempurna dan kadang2 Ummi malu dengan diri Ummi sendiri...


Haha... Kelakarnya... Ummi ni tau nak renovate je, tp tak sempat nak kemas2 umah baru ni properly... Banyak lagi kotak2 yang belum dibuka especially kotak2 yg simpan list kawan2 blogger Ummi.... Banyak sgt, tu yang kadang2 put aside dulu... Huhu... Nevermind, Ummi tetap menziarah kawan2 Ummi tau! Jangan risau ya!

Amacam? Cantik tak wajah baru blog Anas ni? Ummi amik masa yang agak lama untuk belajar tau! Dah lama Ummi berhajat nak renovate... Ummi tanya Ummi Hanie, dia dah ajar sikit2, so, tahu la basic tu... Then, masa Ummi amik cuti 2 minggu hari tu, Ummi tak teringat pun nak setelkan renovation ni... Dua hari sebelum Ummi mula keje balik, baru Ummi teringat nak godek2... On YM, Ummi Hanie takde... So, Ummi search kat YouTube la cara nak tukar template... Godek punya godek, Alhamdulillah, inilah hasilnya....

Ummi suke theme baru ni, gardening konsep, sesuai dgn jiwa Ummi yang sukakan nature... Then Ummi rasa theme ni sesuai untuk family's blog.... Ummi suka wooden fence ni, pastu daun2 menjalar kat blog header, rumput kat bawah & yang paling penting, ada space untuk letak gambar family kat header tu... Ha, cara nak tukar header pun Ummi belajar dari YouTube & dari Cik Intan comel tu....Ops, kalau ditanya, cmne Ummi buat? Ummi dah lupa la... Tp, bila satu hari nnti Ummi nak tukar gambar2 kat atas tu, Ummi akan godek semula la... Huhu...

Then, Ummi ada tambah slide show sbb Abah nak Ummi kekalkan certain gambar kat satu tempat je... Ingat tak,blog lama Anas dulu, Ummi letakkan gambar Anas dari baru lahir & setiap bulan kan... Tapi, Ummi susah nak edit kat sidebar tu setiap bulan... So, Ummi terfikir nak letak slide show & Ummi boleh edit kat situ je & boleh add gambar2 baru anytime...

Ummi & Abah sayang Anas!

12 comments:

Ena said...

As'Salam..
memg cantek.. suke sgt tengok.. sejuk jer mate memadang.. :)

mama uzma said...

jeles2...!!
blog iena jugak yg x berubah wajah..huhu...x pandai la syira

cantik blog syira skang

yatie chomeyl said...

cantek....suka sgt

akak nk renovate umah gak tp takde masa plak lg huhuhu

Atiqah said...

wah kak shakira dah pindah umah baru..tiqah tgh cri rumah baru gak ni..hehehe

temp. housewife said...

salam,
cantik rumah baru.

Nadiah Sidek said...

yay..dah berjaya! tinggal sikit aje ye nak edit. comel rumah baru ni ;)

[-suziey-] said...

eh pnh tgk la layout ni..sama ngn ummi danish kalu xsilap..hehe..yg lama lg sweet..ni pn lawo jgk..hehe..anas yg comel tu tetap dihati..hehe

AshAnas said...

::Ena::
thanks, sejuk hati.. hehe...

::Iena::
huhu, shira pun amik masa lama nak renovate ni... belajar merata... iena cuba la... dlm you tube byk ajar... tp still, byk makan masa la... sbb tu shira bjaya buat ms off 2 weeks tu...

AshAnas said...

::kak yatie::
betul tu kak, buat ni mmg perlukan masa...

::Atiqah::
hehe, kalau tak design umah kite same kan... akak jumpa 5 org dlm dunia blog ni yg sm design kite... tu yg tukar...

AshAnas said...

::kak nura::
thanks kak...

::kak Nadiah::
tima kasih kak... belum cukup masa nak edit... hehe...

::kak suziey::
ala, ade yg same gak ke... shira tukar sbb layout lame, 5 org sama... huhu... tp nak wat cmne kan, dh x pandai buat sndiri, pakai template dlm tenet je la... possibility utk sm tu harus ada la kan...

kakyong said...

shira,
tahniah.. memang chantek..
nature color.. kakyong pun suka...

ibu emy efy eqy said...

memang cantik. gabungan kayu-kayu dengan rekaletak blog syira yang baru ni sesuai dengan tema keluarga bahagia.

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi