"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, January 28, 2010

Memancing udang galah


~update via sony ericsson k800i~
Assalamualaikum Anas sayang. Mlm ni Ummi & tinggalkan Anas kat Tok Wan & Mak Tok skjp. Ummi & Abah dating le :-P kat kolam udang kat arau. Kat atas tu gambar Abah tgh tunggu udang galah makan umpan la tu. Anas baik je masa Ummi tinggalkan tadi. Ummi dah nyusukan Anas, Anas pun dah mamam. Ummi tinggalkan Anas skjp main dgn Abg Aiman. Tok Wan & Mak Tok pun rindu nak main dgn Anas, dah 2 minggu kt tak balik Arau..

Hm, dah dekat setengah jam kt sini, Abah blum dapat udang.. Hehe.. Abah dah boring dah tu tgk org lain pakat dpt udang besar2.. Haha..

Hm,nak tahu Abah dpt udang galah besar2 ke tak malam ni, kita tunggu entry Ummi seterusnya ek.. Kalau dpt, sure Ummi akan upload gambar byk2.. Hehe..

Anas take care ya.. Ummi & Abah sayang Anas.. mmmmmuahhh!!!

2 comments:

Ummi Salsabila said...

wah..lawanye blog shira.teror la.odah nyer mandom je.nak buat,tp xbuat2..

fazlinil irma said...

waahh..udang galah.. ada ke..? hehe
tunggu entry seterusnya ;D

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi