"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, July 18, 2011

Nak tukar nickname

Ummi dah tak boleh guna nickname AshAnas lagi dah sbb sekarang dah ada Aliff. Buntu la plak nak tukar ke nama apa....

Ummi Anas Aliff?
Ummi Shira?
Ummi AA?




UPDATE:
Skrg Ummi guna nama Ummi Shira (AshAnas). Still kena letak AshAnas tu takut org tak kenal bila nak komen nanti, hehe... Lama dah tak bw ni... Byk benda nak cover...


Nukilan Ummi & Abah buat anak-anak kesayangan, Anas & Aliff
us-kecik

10 comments:

mama tisya said...

sure kena tukar kn..hehehe

ibu MZW @ farah idayu said...

hehe..saya dulu pun guna ibu zharif..skang tukar ke ibu mzw..adil kan ;) hikhik..

si merah padi said...

ummu anas?
biasanya diambil sempena anak sulung..:)

transformed housewife said...

Ummi Shira sedap jugak.

::NureeN:: said...

klau mcm tue guna nickname nama sndiri mcm nureen.. ehehhe...

nureen pikir bila anak 2 3 mcm mana ngan nick name kan sbb tue guna nama sndri jerr..

nak mintak tlg komen cini

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tqvm

zaidah said...

tak kisahlah ummi klu nak letak nama kedua2pun bleh

yatie chomeyl said...

Shira Ummi AA ehehe

mamaAliff @ salmi said...

sama lah kita..dalam dilema kan..nga pikir2 nk tukar nama bagu jgk nih..so aliff sama la dgn anak saya..ejaan pun sama.. :)

Momma Mia said...

heheh nasib kita serupa...
alin smpai skrag tak berjaya nk tukar2... biar jer la. one fine day nnti...

[-suziey-] said...

hehhe..tukar baru la..AshAnIff ke..hehe..AshAliffnas ke..AshAlAnas ke...hahahah pepandai jek:p

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi