"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, September 22, 2010

Special entry: Kopiah Raya Anas...

Hehe, bikin gempak je tajuk. Bukan apa di samping nak promote kopiah hasil tangan Kak Lina ni, nak habaq jugak yang pemenang pertama kategori boyz untuk Cute Little Muslim & Muslimah Contest akan menerima kopiah hasil tangan Kak Lina ni...

Ummi tempah kopiah ni sebelum raya. Tahu ttg kopiah ni dari Ammi Sara yang tempah 4 kopiah utk husband & three heroes die... Memang puas hati tengok kekemasan kopiah kait Kak Lina ni. Anas pakai masa raya hari tu, ramai yang puji cantik dan kemas je kaitan die. Harga pun sangat berbaloi. Thanks to Kak Lina kerana menceriakan hari raya Anas, hehe...

Dan Ummi dengan besar hati nak hadiahkan kopiah hasil tangan Kak Lina ni buat pemenang pertama kategori boyz Cute Little Muslim & Muslimah Contest, di samping hadiah dari Shanghai, Insya'Allah....

Bagi yang ingin menempah, boleh jenguk blog Kak Lina ya... Dan jangan lupa join contest kami ya!

Psssttt.... perasan tak kopiah Anas tu disengetkan gaya cam org dolu-dolu pakai songkok? Ekceli, Anas sendiri yang sengetkan kopiah die camtu. Bila kami betulkan, dia akan tarik balik bagi senget sikit, tak pun tarik sampai ke mata die... haha...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

10 comments:

m@Ri@ said...

maria pn buat kopiah mcm ni utk aqil..:)

Ummi Salsabila said...

alaa.berkenannya nak tempah tuk adam juga.comelnya anas dgn kopiahnya.

odah lum apdet blog.lum smpt join contest shira..insy2..akan disetelkan.

AshAnas said...

@m@Ri@
comel kan....

AshAnas said...

@Ummi Salsabila
boleh pakai raya haji, hehe...

transformed housewife said...

ala...belum ada anak lelaki kalau nak tempah kopiaah mcm tu.

Qistina said...

salam...comel nyer pakai kupiah ada nama tu...anak ummi girl...if boy bleh tempah ..hehhe

[-suziey-] said...

cantik la..comel jek..ade nama anas..

kakyong said...

comel , siap ada nama lagi...
kakyong tak pnadai mengait.. kalo reti dah lama buat utk fikri...

ibu WaWa said...

yang paling mahal kopiah Anas ni ialah namanye yang dikait sekali. memang cantik...

e.l.i.z.@ said...

comel la kopiah tuuuuu...nk try tgk la blog k.lina

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi