"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, September 15, 2010

Update Raya

Salam Aidilfitri buat semua! Hm, sebenarnya masih belum ada mood nak update blog ni. Tapi sebab dah lama sangat cuti berblogging, sejak 2 3 hari sebelum raya lagi, Ummi update la sikit kan...

Kami masih di KL, masih sibuk mengunjungi rumah sedara mara kat sini. Esok atau lusa baru balik Kedah.

Gambar? Banyak sangat! Rambang mata nak pilih untuk masukkan dalam blog & fb...

Yang pasti raya kali ni mmg Anas tak boleh duduk diam... Org baru dapat 'lesen kaki' la katakan, nak berjalan je kerja dia... Mmg tak larat kepong, haha...

Cerita raya tahun ni? Dah 2x raya tak seindah sebelum2 ni... Hm, susah nak cerita kat sini... Dalam suka ada duka, dalam gembira ada sedih, dalam tawa ada tangisan.... Moga ada sinarnya di kemudian hari....

Hm, tak syok la layan cite sedih kan... Layan gambar Anas lagi best... Kan, kan, kan?

Ok, satu dulu ek... Nanti dah free sket, baru Ummi masukkan banyak2....


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

1 comment:

[-suziey-] said...

salam shiera..slmat hari raya..hehe..

sori eh xbls msg hari tu..time tu tgh bz beraya..pastu bila tgh free lupe trus:D ok nnti akk reply msg shiera tu ye..skang tgh caj bateri ilek:D

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi