"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, September 1, 2010

Ummi nak buat contest?

Salam semua... Ya, seperti tajuk di atas, Ummi teringin nak buat satu contest untuk kawan2 Ummi. Tajuk contest belum decide lagi... Samada Little Muslim/Muslimah atau Potret Syawal? Kawan2 boleh tolong bagi idea kat Ummi tak? Ni first time Ummi nak buat contest yang sedikit besar ni. Apa yang Ummi perlu buat? Senang ke nak cari penaja? Sesiapa yang biasa buat contest tu, Ummi mintak tunjuk ajar ya....

Oh ya, Ummi nak wat contest ni sempena 3 perkara:
  1. Pembukaan blog contest Anas untuk Ummi dan Anas sebenarnya, hihi....
  2. Kan Ummi nak pergi Shanghai, boleh la bagi souvenir dari Shanghai...
  3. Birthday Ummi yang jatuh pada hujung bulan ni & masa tu Ummi kat Shanghai...
Tajuk contest yang dicadangkan:
  1. Little Muslim & Muslimah - Tema: Boys yg berpakaian baju melayu/jubah & songkok/kopiah. Girls pulak pakai baju kurung/jubah & tudung...
  2. Potret Syawal - Potret hari raya bersama keluarga
Which one yang sesuai ek?

Dan yang paling penting, apa yang Ummi perlu buat untuk anjurkan contest? Ummi maksudkan tentang juri, penaja, syarat2 wajib dan sebagainya... Yang biasa buat contest mesti arif kan....


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

8 comments:

ibu_Arifa said...

yeyeh..nk buat contest yer..bagus2..
kalo bg kak min..tajuk contest yg no.1 tu senang sikit..sure ramai leh join...itu pendapat kmin saja..
manatau ada ramai yg nk try utk tajuk no.2 tu jgk.. :)

Aishah Megahasz said...

Salam kenal. Vote for potret Syawal sebab untuk yang lagi satu tu dah ramai yang buat contest. Thanks.

Latifahbeekay said...

Salam umi. .buat contest litle muslim n muslimah le. .mesti cute. .tp syarat sy pun tk brape arif. .bru penah juin 1 contest. .hu3

kakyong said...

mana2 pun boleh.. actually 2-2 pun dah ramai yg penah buat contest...

so terpulang pada shira..
pasal juri pun terpulang pd shira.. tp kalo berkaitan dgn foto contest ni, memang juling2 biji mata...

Ummi Hanie said...

dua2 best ler shira...hanie xtau nk vote yg mana ..huhuu...apa2 ajelah janji shira xlupe inform kami lagi bila dah start contest...hurmm souvenirs from shanghai...

Ummi Salsabila said...

Dua2 odah suka.sebab odah suke bergambar2.hehehe.

tp xsabar nak amik pic adam bergaya dgn bju melayu dan songkoknya :)

yatie chomeyl said...

mana2 pun xpe, insya Allah nk join jugak hehehe

Qistina said...

kalo buat dua2 lagi best..heheh..ummie qistina suka yg kedua..pic syawal..

nk bgtau pasal syarat2 ummie x tau..hehhe x penah nk buat lg pun..insyaallah nk wat dlm bulan okt ni..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi