"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, August 30, 2010

Ummi jatuh cinta.......?!

Yeah, Ummi tak malu nak berterus terang yang Ummi sekarang sedang dilamun cinta.... Betul kata orang, tak kenal maka tak cinta. Dulu Ummi asyik tengok gambar je... Selalu dengar orang selalu bercakap2 tentang dia, betapa hebatnya dia, betapa gentle nya dia, betapa semua orang sukakan dia, betapa dia menjadi pilihan 9 daripada 10 ibu2....

Hebat kan dia? Ummi dipertemukan dengan dia hari Sabtu lepas. Lepas teman Abah pilih lampu hiasan untuk rumah baru kami, Ummi buat temu janji dengan dia. Abah tunggu dalam kereta je... Hehe...

Oleh sebab Abah takkan teman Ummi ke Shanghai nanti, so Ummi pilih dia untuk temankan Ummi untuk memudahkan Ummi nak bawak barang2 ke sana nanti. Hoho....

Mak aih, saspennye... Siapa dia? Ummi tunjukkan gambar dia ek....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ini la dia.... Breastpump baru Ummi, Medela Harmony yang Ummi beli kat Whizchini Shoppe last Saturday. First time guna terus jatuh cinta.

Bila Ummi dah ada Medela Harmony ni, bukanlah bermakna Ummi dah curang dengan Spectra 3 tapi Medela lebih memudahkan bila Ummi nak ngepam tengah2 malam. Spectra 3 masih setia menemani Ummi kat office tapi sementara waktu ni Ummi prefer Medela Harmony sebab masalah nipple crack yang Ummi alami ni...

Ummi akan bawak Medela Harmony ke Shanghai, ringan, less assmble part, boleh masuk dlm cooler bag Ummi dan yang penting Ummi boleh guna dia anytime yang Ummi perlukan...

Welcome to our family Medela Harmony!

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

2 comments:

ibu WaWa said...

kak wa tak pernah pakai pam jenis spectra. tapi kalau jenis Medela ni memang puas hati.
Kak wa pakai pam Medela Freestyle.

Alhamdulillah hampir 7 bulan akak pakai memang jenama ni best.

selamat mengepam Shira...

f a i z a h 's said...

medela harmony mmg bes...faizah pakai medela harmony b4 pkai spectra 3...pakai ms dlm pantang...kiranya medela harmony neh ni la penyelamat sgalanya :)tp lama2 xlarat woo pakai manual...sbb tuh kasih beralih arah kepada spectra 3...kkdg travel jerk pakai medela harmony...hihi

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi