"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, August 11, 2010

Jumpa Wardina

Pagi2 esok terus gi Bukit Kiara Equestrian Club, memenuhi undangan Kak Dina... Ni pun jadi cam jakun gak, sbb first time gak gi birthday party yang sebegitu... Maklumlah, kami ni orang kampung ja... Ngeh3... Jadi cam rusa masuk pekan plak... So, byk diam je la... hehe... Dah la tak kenal orang, kenal Kak Dina je... Kak Dina pun sibuk layang tetamu... Tapi enjoy sangat makanan die, & seronok masa gi horse stable... Tgk cara nak pakaikan riding set kat kuda,tgk cara bagi kuda makan, etc...

Yg kat atas tu masa baru sampai...
Belum ramai yang sampai. So, bagi Anas main dulu...
Dia main pun, main sorang2 je sbb budak2 besar sume gi tunggang kuda. Ada la anak Kak Mas, sebaya dgn Anas, dia lahir 5 Mac 2009. Name ape ek, lupa la...

Then Kak Dina tanya Ummi nak tolong die susun cupcakes tak? Sure la Ummi tolong kan...
Tengok la cupcakes ni, cantik kan dan sangat sedap!
Sambil2 makan makanan yang sangat macam2 dan sangat sedap, Kak Dina ajak kiddies gi horse stable, nak tengok penjagaan kuda... Kami ikut sekali bawak si budak tecik Anas tu...

Kat horse stable...
Yang kat atas, Kak Dina & her sisters, Kak Mas & Kak Maya with lil Imran. Alo, tak nampak pulak muka anak Kak Mas. Kak Maya senior Ummi kat UIA...
Yang bawah tu Kak Dina dgn hubby dia & lil Imran...
Sblh tu anak2 yatim yang diundang khas...

Turn Ummi plak bergambar dgn Kak Dina... Wah, masamnye muka budak tecik ni...

Birthday girls, Amna & Azra tgh bagi kuda makan carrot...

Birthday cake yang cute!

Sesi potong cake...

Lepas habis potong cake, kami mintak diri coz Anas pun dah keletihan. Lagipun nak gi jumpa Ateh Ummi plak. Almaklumlah sekali sekala dtg KL ni, dah nama pun 'kampung' Ummi kat sini, ramai sedara mara & kawan2 yang nak jumpa. Mmg kena atur, gilir & plan baik2... (Huhu, lupa amik souvenir party pack dari Kak Dina... Nyesal tak amik...)

Then terus gi kedai Ateh Ummi kat Subang Perdana... Ateh Ummi baru je sebulan bukak kedai ni... Kedai menjahit & dia ada gak buat sulaman berkomputer tu... Sape yang masih tercari2 nak tempah baju raya, Mak Teh Ummi masih terima lagi tempahan... Boleh la tempah kat dia, semua jenis baju dia leh jahit... Ateh plak masih menge'test' mesin sulaman berkomputer die tu, pertengahan puasa baru sampai mesin yg 4 heads tu... Sekarang masih trial machine je...

Ummi mintak Ateh demo mesin tu, jahit sulam nama Ummi kat t-shirt muslimah yang Ateh bagi tu...

Ni la rupe mesin tu...

Ateh & family

Lepas kedai Ateh, kami gi Mid Valley sekali lagi, jumpa Pak Ngah Hatim. Malam tu terus balik, singgah Ipoh tido umah Uncle Abu.

Esoknya baru gi Lost World of Tambun. Mmg puas mandi manda, hehe...

Then balik... Huhu, lotih bebenor....


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

15 comments:

Ietams said...

singgah jalan-jalan kat sini..
p/s: bestnye dpt jumpe wardina

yatie chomeyl said...

bestnya dpt jumpa wardina yg cantik manis

Ammi Sara said...

wah seronoknya anas jumpa aunty dina ye, cantik kan dia, hehe..dulu masa bag yaya kecik penah gak jumpa, masa tu dgn anak dia yg sulung sebaya abg yaya, ada gak amik gambar tp dlm album, maklumla zaman kodak lg, hehehe..
baguslah anas tak takut dgn horsey

Dayah said...

shira jadi celebrity pulak kat FB, ramai dok tanya psl party ni..heheh..apapun mesti besh jumpa dina n family..

shira kenal rapat dgn Salwana n huda ka..? kenai di uIA ka?

AshAnas said...

@Ietams
thanks ya... Alhamdulillah, dh lama tingin jumpa dia...

AshAnas said...

@yatie chomeyl
tu la, mmg sweet sgt... Xjemu tgk...

AshAnas said...

@Ammi Sara
shira dulu slalu jmpa coz adik dia senior shira. Tp shira tekad satu hari nnti nk brgmbr dgn dia ms dia dh kenal kita... Hehe, alhamdulillah... Dia la idol shira dlm breastfeeding n dlm child educating...

AshAnas said...

@Ammi Sara
shira dulu slalu jmpa coz adik dia senior shira. Tp shira tekad satu hari nnti nk brgmbr dgn dia ms dia dh kenal kita... Hehe, alhamdulillah... Dia la idol shira dlm breastfeeding n dlm child educating...

AshAnas said...

@Dayah
tu la kak, xpasal2 tumpang glamer kak dina... Hehe.. Astaghfirullah, bkn glamer yg dcari tp shira mmg minat dia...

Ha'ah. Shira rapat ngn kak wana n k.huda kt uia.. Cmne k.dayah ngn diorg plk?

ibu_Arifa said...

bestnyer dapat jumpa wardina. tak pernah lagi jumpa artis dan bergambar mcm tu..

ruginyer tak ambik party pack tu.. kalo tak leh buat kenang kenagan kan.

Ummi Salsabila said...

Bertuah shira dpt kwn dgn Kak dina.seronoknya bjln sakan!

Momma Mia said...

wah seronoknya dpt jumpa wardina ...
seronoknya turun KL. Seronok anas mandi kolam yer...

Hana Seman said...

Pernah jumpa Wardina.. Time tu dia baru jer kahwin.
Anak sepupu akak kahwin dengan sepupu Wardina, jumpa kat tempat kenduri anak sepupu akak tu.

shakeymirza said...

besnye berjalan sakan... :)

Dayah said...

Shira,
wana n huda satu sekolah ms irsyad..wana satu batch, huda junior.pastu kdayah p kisas, the next year huda pun p kisas...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi