"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, August 4, 2010

Harus tempek sblm bertimbun...

Apa tu? Award la... Tade la bertimbun pun sebenarnya... sape la yg sudi nk bagi byk2 kan... hehe... Tapi sejak akhir2 ni, berderet plk award yg Ummi dapat... Thanks kepada semua yang bagi Ummi awards....

So, skrg nak tempek siap2 kat umah Ummi ni... Tempek je dulu, next time baru jawab tag & tag orang, leh kan...

~award dari Kak Nadiah dari US~
thanks kak Nadiah... (",)
lawa je tapi tak gila tau, hehe...

~award dr Kak Sara from Penang~
thanks kak Sara...

~both awards ni dari Kak Long a.k.a Ibu Ayra~
thanks bangat Kak Long...


p/s: malas nak jawab tag sebenarnya... huhu...



Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

6 comments:

ibu_Arifa said...

huhu..same lah kita shira.. dok bertangguh jer nk buat entry award ni..mlm ni kena langsaikan jugk lah nmpknya.

Ibu Ayra said...

byknya award...

Josh said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

kakyong said...

shira,
kakyong pun byk award belum ditepekkan...

kakyong said...

shira,
kakyong pun byk award belum ditepekkan...

Nadiah Sidek said...

oo...ngelat ye tak jwb tag! :p

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi