"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, August 16, 2010

Buat semua bf mommies!

Sepatutnya entry ni keluar last week. Tapi rupanya Ummi gi 'save as draft' bukannya buat auto-publish, huhu...

Buat semua breastfeeding mommies, kalians lah inspirasi Ummi. Ummi kagum dengan semua dan semoga Allah limpahkan rezeki yang berlipat ganda buat kita dan anak. Semoga kita terus tabah mengharungi cabaran2 yang penuh liku dalam breastfeeding ni.

Setelah hampir 17 bulan menjadi Ummi yang menyusukan Anas sepenuhnya, dan juga menjadi ibu susuan dengan memberi susu kepada Akifah Solehah binti Faizul Mursyidi, Ummi rasa hampir lengkap menjadi Ummi kepada Anas dan Akifah Solehah.
Sepasang sudah anak Ummi walaupun baru sekali je mengandung, hehe...

So, this is for you!

Dan apa yang menggembirakan hati Ummi saat ini ialah, Anas dah kembali direct feeding macam biasa. No more gigit2 Ummi cam dulu. Ia kembali saat kami pergi KL hari tu. Ummi berangkut segalanya for the first time, bakul, termos, cooler bag, breastpump, botol, berus, sabun, bekas nak rendam susu & hi-goat. Tapi Ummi cuma kena pam susu sekali je. Lepas tu Anas dah mau direct feeding secara tiba2 jugak... Syukur Alhamdulillah, Ummi syukur sangat kat Allah sbb Anas dah mau direct feeding cam dulu balik...


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

3 comments:

f a i z a h 's said...

salam...apa kata jadi ibu susuan aisya lak...hihi :D

Momma Mia said...

alhamdulillah anas nak direct semula... kesabaran tuh membuahak hasil kan shira... tahniah dah nak dekat 2 tahun menyusu Anas..

Ummi Salsabila said...

Tahniah buat semua mommies..untungnya anas menyusu nak 2thn dah.smg anas jd anak yg soleh,mesti dgr ckp ummi ya.:)

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi