"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, August 12, 2010

Whizchini Shoppe


Buat ibu2 di Utara Semenanjung Malaysia (Kedah, Perlis, Pulau Pinang) terutamanya yang dekat dgn area Alor Setar, sekarang kita dah ada pilihan kedai yang menjual keperluan2 breastfeeding & cloth diapers kat sini.

Whizchini Shoppe terletak di

No 142 Tingkat 2,
Kompleks Alor Setar,
Lebuhraya Darulaman,
05100 Alor Setar,
Kedah Darul Aman.

Or mungkin orang Alor Setar lebih familiar dgn Kanchut? Ha, kat situ la... Kedai ni kat atas Crownleaf Management Services. Kedua2nya milik Pn. Rini Shariff dan suami...

Kalians boleh visit website Whizchini Shoppe or jadi friend kat facebook:



Ni antara gambar2 dalam Whizchini Shoppe. Macam2 ada. Bermula dengan hanya cloth diapers, kini all mommies leh dapatkan macam2. Pendek kata, hampir semua keperluan asas utk ibu menyusu dan baby ada kat sini...

Jom cerita guna gambar...

~Welcome to Whizchini Shoppe~

~susun atur dalam Whizchini Shoppe~

gambar atas sekali sblh kiri: breastpump, ada spectra3, ada medela harmony, storage bottles, feeding bottles

gambar atas sekali sblh kanan: ada busha, inserts, stokin, kasut baby, bips, leggings & macam2 lagi...

gambar bawah sblh kiri: bagpack, set bag utk ltk breastpump, cooler bag, ada MLO n stylo mama, cloth diapers....

gambar bawah sblh kanan: baju utk babies & kanak2...

1. Sling (tak pasti plak ring sling atau pouch sling --> leh tanya Pn. Rini k...
2. Rompers (i like! Ummi mmg suke rompers!)
3. Cloth Pad
4. Breastpump accessories
5. Supplement for breastfeeding mommies... (ada shaklee jugak)
6. Hm, yg ni Ummi tak pasti, belum gi tgk lagi kat kedai nye... mgkin CDs utk anak2...
7. Baby Gap
8. Toys

1. Breastpump, Storage Bottles & Feeding Bottles
2. Baby's need: Bip, Stokin, Kasut yang shumil, Busha, dll...
3. Busha & Bip
4. Ring Sling
5. Hm, pun tak sure... mungkin sling...

1. Cloth Diapers, Bagpack, Cooler Bag
2. Apparel
3. Cloth Diapers
4. Legging

Hm, sejak2 Ummi kenal Kak Rini & Whizchini ni, Ummi dah tak susah2 lagi nak dapatkan apa yang Ummi & Anas perlukan. Ummi leh gi je kat kedai dia sbb dekat ngan ofis Ummi. Selain tu, Whizchini pun buat online shopping tau!

Ummi mmg puas hati shopping sini sbb banyak pilihan & barang pun bagus2... Apa yang dulu Ummi susah nak dapatkan, terpaksa order online, skrg dah tak susah dah... Rasanya buat masa sekarang ni, kat Alor Setar ni, Whizchini lah satu2nya kedai yang similar tu Lunatots & Mom's Little One tu. So, warga utara, Kedah & Perlis mmg tak perlu nak order online jauh2. Datang je terus kat sini...

Untuk online shopping plak, kalians dah ada lebih banyak pilihan dan utk orang Melayu, sokong la bisnes orang kita!

P/S: Gambar2 di atas adalah dari Pn. Rini. Last Ummi pergi, masa tu barang2 baru, baru je sampai, masih dalam kotak lagi. And masa tu diorang baru pasangkan display hanger utk gantung baju2...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

2 comments:

kakyong said...

wah shira...
buat n3 promosi nampak..
bagus lah dah ada yg kedat.. senang kan..

Hana Seman said...

Shira,
sama gak ngan Shira.
Sejak kenal Rini, dah jarang shopping online. Kat tempat kerja pun kalau orang tanya promote kedai Rini. Kedai dia dah ada dalam shoplist Unit Laktasi hospital Sultanah Bahiyah tu.

Yang best, order kat Rini, dia hantar kat rumah.. Amik kesempatan, mentang2 rumah dia dekat ngan rumah akak.

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi