"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, August 10, 2010

We're back!

Kembali berblogging seperti biasa... Cuma belum sempat lagi nak blogwalking banyak2... Sampai umah Maghrib semalam, before tido sempat la blogwalking sket2... Tapi smlm sakit perut, asyik ulang gi toilet je sampai pagi tadi br ok sket...

Before blogwalking (banyak ketinggalan ni coz 4 hari tak online langsung), nak update cite kami dulu... (",)

Last week Ummi dapat msg dari Kak Dina, Wardina Safiyyah, jemput kami ke Horse Party Amna & Azra... Wau, mmg Ummi teringin nak pergi... Tapi banyak benda yang perlu di amik kira gaks... So, bila di fikir2kan balik, amik kira nak jumpa kawan2, nak jumpa sedara kat KL before puasa, Ummi pun teringin nak bawak Anas gi Lost World of Tambun, kami pun accept the invitation & pergi la... hehe... Bukan senang nak dapat invitation dr Kak Dina kan...

So, pagi Jumaat bertolak ke Ipoh, jumpa kawan baik Abah kat Medan Gopeng (mmg wajib jumpa Uncle Abu ni everytime nak ke Selatan)... Kak Nora, Shira ingat kat akak, cuma tak inform je... Huhu... Next time Shira gi sana, kita jumpa ek...

Cadangnya nak gi Lost World of Tambun petang tu tapi kami terlambat da... So, decide nak gi on Monday, on da way balik nanti... So, amik gambar je la...

Tengok la aksi budak tecik yang baru 'dapat kaki' ni...
Ups, jatuh plak...

Sampai KL, terus gi Kajang (pun agenda wajib Abah jumpa Uncle Munet bila sampai KL). Malam tu tido Kajang, (rindu Amansiara sebenarnya....)

Pagi2 esok terus gi KLCC, Abah nak gi PC Fair kat KL Convention Centre... Walaupun sebelum ni Ummi dok KL, tapi ni first time Ummi gi PC Fair kat KL... Ummi mmg tak suka gi tempat yang ramai2 & kena bersesak ni... Tapi kali ni kena la gi sbb ikut Abah kan... My first impression, besarnya PC Fair ni! Hehe, jakun sekejap... Rugi tak bawak kamera. Abah dok risau berat sbb nak dukung Anas lagi...

Lepas KLCC gi kenduri kawan Ummi, Aliff kat Cheras pastu terus gi Mid Valley, jalan2..
Mid Valley pun ramai orang. Keluar dari Mid Valley kul 6.30pm nak ke Kg. Baru, 1 jam sangkut jammed kat Sogo. Kan de Member's Day Sale...


Lepas Maghrib jumpa kawan2 Ummi plak, ex-roommates Ummi kat UIA dulu... Kami jumpa kat Chip & Steak (Restoran Kapal). Rindu sangat2 kat diorang. Diorang pun first time jumpe Anas. Last kitorang jumpe masa konvo Ummi, masa tu Anas baru 2 bulan dlm perut... Huhu, lama giler tak jumpe kan...

Ni la best friends Ummi, ex-roommates Ummi, kawan2 di masa susah dan senang Ummi

Abah pun nak jumpa kawan2 dia jugak...

Then baru balik ke umah Amansiara, huhu... Rindu bangat sini... Dah ada katil & almari dah dalam bilik... Pak Ucu tengah renovate sikit2...

Jumpa Wardina... To be continued...


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

2 comments:

Ummi Salsabila said...

Byknya tmpt shira smpt pergi yer...suka tgk anas jln.comel sgt!

Qistina said...

wah...banyak nyer jumpa org dalam masa sehari,...pandai bajet masa.hehehhe

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi