"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, August 26, 2010

Patut la takde orang komen...

Hm, patut la entry Ummi semalam takde orang komen. Ummi ingat ke takde orang nak tolong Ummi or blog Ummi dah hilang seri sampai takde orang nak masuk... hehe... Rupe2nye sbb mmg takde link utk ke komen box.... Hm, ni kes Ummi salah godek2 la smlm ni... Huhu...

Ummi dah betul kan dah... So, Ummi nak mintak tolong sangat2 ek ttg breastpump tu... Ni link entry semalam...

Ummi nak tahu pendapat kawan2 tentang Medela Harmony & Spectra Handy Manual... Ummi nak guna masa travel nanti.

Ummi akan ke Shanghai 27-30 Sept 2010 (Baru confirm tarikh). So, sepanjang 4 hari Ummi akan tinggalkan Anas. Ummi akan travel sendiri tanpa Abah, so bag pun kena limit la. Kalau Ummi bawak spectra3 yg Ummi ada sekarang, sure mmg banyak bag Ummi akan bawa. Then, Ummi kena cari plug everytime Ummi nak pam sedangkan Ummi gi Shanghai ni untuk factory visit. Jadual pack dgn lawatan kilang je. Takut takde masa & takde tempat nak pam. Sebab tu Ummi perlukan yang manual punye...


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

3 comments:

mamanoa said...

AKAK CADANGKAN PAKAI HARMONY JER..sbb 1 item jer..(even bleh leraikan),lagi pun yg handy manual tu mcm kna pegang dedua belah tgn plak nnt, satu kena pegang btol, satu kna perah..kalu harmony senang skit,..btol trus melekat dekat pam dia..

(akak ada gak mcm harmony nyer..tp avent nyer la..hehehe)

Ummi Salsabila said...

pttla odah cari.mn nak komen ni.conpius! haha.

odah sllu dgr org guna medela or avent.

kakyong said...

shira,
kakyong memang tak arif bab2 pam ni.. diharap ada kawan2 yg sudi membantu & memberi nasihat yg bernas..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi