"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, April 6, 2011

Cycling with Achik

Jika dilihat pada aksi2 di bawah ini, bukan Anas yang cycling ya. Tapi Anas sedang menolak Achik yang cycling, haha... Achik xdapat naik basikal ni kecik2 dulu... ye tak Achik, hehe... Jgn mara ha, nnti lekas tua...



....Suka sgt moment gambar ni....


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

19 comments:

d'nuraini said...

sangat menarik...

yatie chomeyl said...

sebijik muka shira ye adik shira ni eheheh

btw, lawa kete Merc kat belakang tu..eheh

gagah btol Anas leh tolak Achik dia ;)

mamaqari said...

kuatnyer anas tolak achik dier..heheh

Atiqah said...

comelnye...hehe

AshAnas said...

Nonie, tq....

AshAnas said...

Kak yatie, ha'ah, adik ni muka cm shira sket... Yg lain tak... Kete mak tu, hehe....

AshAnas said...

Mamaqari, tu la, gigih anas tolak achik die....

AshAnas said...

Tiqah, achik anas ke anas? Hehe... Klu achik die, takut persantan plk k.fizah awk tu....

Ummi Salsabila said...

anas pun ramai makcik mcm aufa kan.seronok!

mOOn haRIZ said...

sejak bila cik ngan anas ada skandal?? :P

AshAnas said...

odah... tu la, kt ni anak sulung, adik2 rajin melayan anak buah, hehe... km ni dua2 sulung, anas pun sulung dua2 belah, mmg berebut2 la...

AshAnas said...

bunga, sejak bunga xde... hehe...

kakyong said...

achik & anas sama comel...

[-suziey-] said...

hahhaa adeiii..gbr ni walaupn lawak tp cantek..the moment tu yg buat dia cantik :)

ibu_Arifa said...

ler..terkejut mula2 tadi..ingatkan shira yang naik basikal tu. rupanya adik shira yer.. lawa yer..mcm akak nyer jgk.

e.l.i.z.@ said...

igt kan shiera td hihihi..muat ek naik atas tricycle tu..

cute la WM tu

AshAnas said...

kak min, eli: muka shira n adik satu acuan kot... hehe...

Yati said...

Comel gambar pertama tu, Anas tolak Achik. :)

MamaYatie said...

alolorrr..comey jer dua2 tu

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi