"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Saturday, April 2, 2011

Sangat Happy!

~test lens baru, 85mm 1.8~
~photoshoot gambar Anas hari Khamis petang lepas balik kerja, malam terus gi cuci, framekan~
~hari Jumaat, gantung kat dinding sbb petang tu majlis kesyukuran sempena ulangtahun Anas yang ke-2~
~nak dapatkan gambar terbaik ni, 100 shots la jugak~
~nak suh Anas posing camni, Ummi kena meniarap sama sebelah dia dan suh dia tiru gaya Ummi~
~bayangkan la mak buyung meniarap camne, haha...~

Alhamdulillah, semalam dah selesai buat majlis untuk Anas sempena ulangtahun dia yang ke-2. Dalam sarat Ummi ni, Ummi berusaha jugak nak buat majlis untuk anak sulung Ummi nih... Hari ni baru selesai mengemas dan membasuh pinggan mangkuk. Puas rasanya buat sendiri semua tu. Orang dah bising2 dah suh Ummi rehat sbb nampak perut Ummi dah turun... Tapi Ummi tak reti dok diam la, huhu...

More cerita & gambar sekitar majlis, later on k... Nak layan Anas jap...


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

20 comments:

Diary Qol said...

salam kak shira.subhanallah dh besar anas kan.comel sgt.cepat rasa masa berlalu.rasanya baru lihat video dia dilahirkan dulu.. sanah helwah to anas.semoga membesar menajdi anak yang soleh..

YaYaNsMuM said...

Salam perkenalan from Yayansmum...
Neway...cuteee la ur Son...

Nadiah Sidek said...

boleh ek shira meniarap dlm keadaan boyot tu :D

Ummi Eisya&Amani said...

cantik picas tu..berjaya gak ye..oitt mak buyung meniarap..mcm ne tu..takut...

ibu MZW @ farah idayu said...

salam..cantiknya gmbr tu..mesti mahal kan dslr shira, siap ade lens lg..ekeke~ saya masih menghitung wang nk beli..huhu~ insyaAllah ade rezeki nk juga rembat sebiji. leh snap pic santek2 cm anas ;)

AshAnas said...

Anis: tu la, cpt sgt masa berlalu kan... dok rasa mcm pegang baby lagi, padahal dah berlari ke sana ke mari... jazakillah...

AshAnas said...

Yayansmum, thanks dan salam perkenalan... nnti kite jalan2 blog awak ye...

AshAnas said...

kak nadiah: haha, sbb perut dah jatuh sket kot, tu yg boleh meniarap tuh...

AshAnas said...

Ummi Eisya & Amani: tu lah, cam xcaye je leh wat cmtu, hehe...

AshAnas said...

farah: hubby minat, mmg xleh nak kata apa... jenuh menghimpun duit jugak... tp die pandai cr duit utk benda2 yg dia minat sgt nih...

MamaYatie said...

comeynya anas...posing terbaekk punya...

[-suziey-] said...

weee lense baru..hehe ni pn kena gerak guna kaki ni..mcm 50mm..ekekekek:D

p/s: alhamdulillah..rezeki shira dpt gk mkn kurma nabi..lega akk dgr..tkt sgt shira kempunan..

AshAnas said...

MamaYatie, ya mmg terbaek punya... hehe...

AshAnas said...

kak suziey, ha'a, kena gerak kaki, hehe... shira belum pandai guna lagi... hubby dh boleh kot sket2...

Ummi Salsabila said...

wah..shira makin expert.ade lens baru lg..cantik hasilnya..odah still belajar lagi..huhu

AshAnas said...

ni hasil en.hubby ni... shira pun masih belajar lg...

kakyong said...

ensem betui gambor ni...
100 shoot???? gigihnya ibu Anas ni..

e.l.i.z.@ said...

wahhhh bestnya beli lens baru!!! brapa harga 85mm ni?

gambar cantik gileee..i loikeeeeee

AshAnas said...

kakyong, abahnye yg gigih tu.... umminye gigih posing nk suh die ikut, hehe...

eli, sume hubby yg kuar duit, ngeh3...

e.l.i.z.@ said...

hihih..nnt tanya la dia, brapa harga tu..berkenan la..nk claim hadiah konvo nnt :P *demand tak hengat

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi