"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, April 14, 2011

Bila dapat main air banyak2

Begini lah jadinya... Excited sungguh Along Anas nih!

Dah lama sangat Ummi & Abah tak bawak dia gi mandi kat swimming pool or any kolam kecik2 pun. Kolam yang lama tu pun dah rosak...

Baru2 ni gi Tesco, Ummi berkenan nak beli kolam kecik ni sebab dapat sekali balls kecik2 tu. Tapikecik sangat la plak kolam ni. Tak pe, nanti Ummi beli yang lain. Beli yang besar punye. Boleh Abah, Ummi & adik mandi sekali, hehe...








Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas

us-kecik

10 comments:

bobhandburry said...

Salam kunjungan... singgahla ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

yatie chomeyl said...

amboi sukanya anas leh main air & sabun

Rizziela said...

Aduhai! comel sungguhlah abang Anas ni...geram tengok dia main buih2 tu

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam dan salam perkenalan.. nice pic..suka sangat.

Nadiah Sidek said...

budak2 kalau dpt main air..mmg suka la

Ummi Salsabila said...

anas nak pinjam kolam le? aufa nak join gak!

very nice pic.superb!

kakyong said...

amboi.. seronok lah Anas dpt main buih & main air puas-puas...


n3 terbaru kakyong.com
Keyword terhangat di pasaran
Segmen review no. 7 : Dunia Cik Anita

kakyong said...

ada hadiah utk shira.. meh jengah sini
kasut saya saiz 4 ajer

Ummi Hanie said...

hencem anas ! mahai gambo nih shira ! esok anas dah kawin,tunjuk kat wife dier..hehe :p

e.l.i.z.@ said...

ya ampunnnnn...lawa sgt gambar² ni!!! i loikeeeeeeeeeee

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi