"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Friday, November 6, 2009

Berkat baju raya Ummi jahit sendiri...


Alhamdulillah, berkat baju raya Anas yang Ummi jahit sendiri last minute before raya dulu... Anas menjadi pilihan juri professional untuk dinobatkan sebagai 2nd baby boy comel berbaju raya yang dianjurkan oleh BabyIbu aka Yana... Thanks Yana, semoga murah rezeki Yana coz Yana ni sangat2 pemurah sbb Yana suka bagi hadiah kat orang... Satu kepuasan bagi Yana bila dapat kasik orang hadiah... Bertuah Ammar kan...

Ummi nak ucap terima kasih kat semua yang wish for Anas, yang selalu support Ummi untuk membesarkan Anas dalam suasana dakwah & tarbiyyah...

Anas, kena ucapkan terima kasih kat Wan & Mak Tok tau coz tolong Ummi jahit baju raya Anas nih... Wan potong kain, Mak Tok jahit tepi, then Wan tolong sambung2kan sambil Ummi belajar dgn Wan cara nak sambung2 kain utk dijadikan baju... Then Ummi jahit sembat, kancing & getah seluar...

Ummi & Abah sayang Anas

27 comments:

Ummi Hanie said...

salam...

taniah !!
Anas mmg sgt chumell..nk cubit2 buleh?
ohh..pandai ibunya jahit baju yer.sy xpenah jahit baju melayu,baju kurung penah la tp tu pun berkurun dulu..haha

[-suziey-] said...

congratulation anas..mmg anas comel..hehe..

Atiqah said...

tahniah kak shakira..mmg comel pun anas

yatie chomeyl said...

abas memang chomeyl giler..germ nak cubit2..dah tu posing peluk kaki memang sempoi ;)

NurtaQwa08 said...

Tahniah anas..ummi jahitkan baju utk anas..anas lak pandai je posing dpn kamera..tu menang tu.ehe

ezan said...

congrate anas.. memang layak pun menang sebab sgt comel & ensem berbaju melayu.. :)

Mrs. Adz said...

tahniah anas..memang cute anas dengan baju yang ummi anas jahit tu..

ibu_arifa said...

wah..tahniha..dapat no.2 plak tuh..
memeg comey pun pic gitu..hehehe

tahniah yer!!

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

tahniah utk Anas. mmg comel gambar Anas pakai baju melayu tu.

Erin Rashid said...

yeker..? pandainye kak long jahit baju melayu..
pas nih leh buat baju melayu utk sibapaknye plak! hehhehe...

btw, itu contest apa? blogger lain sdri buat contest tuh kah?

Lady Qay said...

congratsss..mmg comel pun..mmg ptt menang..hehehe

Nadiah Sidek said...

tak sia2 shira jahit baju tu :)

AshAnas said...

::Ummi Hanie::
thanks... Shira pun br je bljr jahit baju last minute... tu pun mak n MIL byk tolong... klu tak mmg xde baju raya la anas...

AshAnas said...

::[-suziey-]::
thanks! br rs cmne kak suziey rs slama ni... ekeke...

AshAnas said...

::Atiqaah::
thanks tiqah, mai la ajak parents jln2 sini, blh jumpa anas FTF...

AshAnas said...

::yatie chomeyl::
thanks kak... klu tak shira nk ltk gmbr lain tau, gmbr skema je... pstu abah anas beria suh tukar taruk gmbr tu, alhamdulillah...

AshAnas said...

::NurtaQwa08::
hehe, dia dh biasa dgn kamera sjk kecik, sbb tu pandai posing kot... skrg pantang knmpk kamera ok... haha...

AshAnas said...

::ezan::
alhamdulillah, tima kasih ya...

AshAnas said...

::Mrs. Adz::
thanks, rezeki last minute baju raya... ahaks!

AshAnas said...

::ibu_arifa::
thanks kak min...

AshAnas said...

::Nur,Nura, Nurad, Yani::
thanks kak... sbb merah ang2, menyerlah die...

AshAnas said...

::Erin Rashid::
huhu, baju bapak nye besar, tak sanggup... haha...
ha'a, contest ni blogger lain yg buat, ada la sponsor...
thanks ya...

AshAnas said...

::Lady Qay::
thanks a lot...

AshAnas said...

::Nadiah Sidek::
tu la kak... tmbh satu lagi, tak sia2 beli kamera baru just 1 day b4 raya tu... hehe...
thanks kak...

Ibu Ayra said...

yeay!, anas menang lagik... tahniah to anas sebab menang, gambar anas pakai baju melayu merah tu mmg comel... tahniah jugak utk ummi anas yg berjaya jahitkan baju melayu tu utk anas, berkat baju jahitan ibu... mesti pasnih lagi semangat join contest... kan?

AshAnas said...

::Ibu Ayra::
thanks kak long... smgt nih! hehe...

@e_da said...

tahniah anas.. comel sgt aksi dia tu.. tambah pulak ngan baju merah yg menawan.. hehe salam kenal ibu anas...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi