"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, November 3, 2009

Anas in Blue ~Cutest Baby In Blue Contest~

Semangat nak bercontest lagi nih... Weekdays asyik busy dgn keje je sampai tak sempat nak berblogging. Balik malam, dah letih sangat nak menatap laptop nih... So, di malam minggu ni, Ummi nak update banyak2 termasuklah mengejar contest lagi... Hehe... Kali ni Ummi nak join contest by Eliza Dianna sempena her 5th anniversary 17 November nih... Happy Anniversary ya!

Yang membuat Ummi sangat2 teruja dgn contest ni disebabkan Ummi ni sangat2 suka blue colour... Masa pregnantkan Anas dulu, bila tahu je baby dlm kandungan ni boy, barang2 Anas sume Ummi belikan blue color... Dah berpinar dah mata Abah tengok sume biru je... Hehe... So, Anas mmg banyak baju kaler biru, selimut pun biru, alas tilam biru, tilam, bantal sume biru, tuala biru, botol biru... Hm, sume biru kan... Awal2 dulu Ummi tak de la suke sangat warna biru ni... Tp sejak kenal Abah, Ummi jadi suka sangat warna biru... Mungkin disebabkan Abah bila pakai baju biru, nampak hensem sangat... Hihi... Ummi tau ada org dok perasan & kembang semangkuk baca statement Ummi kat sini... Ekeke... Tapi kan Abang, klu Abang pakai biru muda kan, lagi smart tau! Hehe...

:: Pictures of Anas in Blue ::
Day 2: Baru balik dr Pusat Rawatan Mahsuri, in blue blanket with hood, atas tilam & bantal polka dot biru (Wan Anas jahit sendiri tau!)

Day 7: Baru lepas bercukur rambut

~The latest one~

Anas bin Ahmad Ashraf (7 months)

Ummi & Abah sayang Anas


9 comments:

[-suziey-] said...

good luck anas..smga menang lagi..hehe

Erin Rashid said...

contest lagi...uwaa..bestnyer!

Nadiah Sidek said...

anas mmg comel! good luck ye ;)

AshAnas said...

::[-suziey-]::
huhu, xleh lawan aQeel.... haha...
thanks!

AshAnas said...

::Erin Rashid::
jom la joinkan camimi...

AshAnas said...

::Nadiah Sidek::
huhu, klu menang lg, kembang la... haha

E.L.I.Z.A said...

Salam AShAnas,
comei sungguh anas niiii!!!!
eli suka gambar yg last tu

overall, lulus >_<

E.L.I.Z.A said...

Salam AShAnas,
comei sungguh anas niiii!!!!
eli suka gambar yg last tu

overall, lulus >_<

AshAnas said...

::E.L.I.Z.A::
wah, tuan contest dh dtg terjah... thanks eli...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi