"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, November 12, 2009

Entry bosan....

Rasa macam nak update blog tapi tatau nak update ape... Sbbnya dah bosan kot... Ummi dah bosan tgk template yg same je... Nak tukar2 tp: 1. tak pandai, 2. tak tau nak pilih, 3. tak sempat nak belajar, 4. takde masa nak berlama2 dpn laptop, 5. busy dgn keje, 6. Anas demam smlm, 7. letih sangat...

Sudahnya, jadi malas nak update blog...

Hm, jom usya gambar last 2 weeks lah ek, hari tu ms berkobar2 nak upload gambar2 ni, masa takde... Bila dh ada masa meng'edit', malas nk buat entry baru la plak... Sudahnya, gambar2 yg dah basi la yg dihidangkan buat kenangan Anas @ Sua Rasa TV9, Stadium Darul Aman, Alor Setar, 30-31 Oktober 2009...

Ummi ni tak pernah pergi karnival yg stesyen TV buat ni... Tapi kali ni teringin nak pergi, tu pun lps dgr cite kwn2 pejabat apa yg ada kat sana...

Ekceli Stadium Darul Aman tu dekat sesangat lah dgn ofis Ummi, jalan kaki sekejap je sampai... So, bingit2 kat sana tu kedengaran la sampai ofis... Kebetulan plak minggu tu Ummi n Abah keje, buat OT... Hari Jumaat tu tak pergi pun coz Abah gi Kulim... Hari Sabtu baru pergi... Tu npun sbb tgk TV pg tu, ada Upin & Ipin... Ummi plak yg excited nak bawak Anas... Hehe...

Kat sana yang bestnya booth produk2 pertanian la... Macam nak beli sume je... Tapi, Ummi beli yang patut2 je la... Tak de la membazir... Yang penting gambar... Hehe...











Ummi & Abah sayang Anas!

8 comments:

Ena said...

Salam..

same la ngan ena.. pun dah bosan tgk blog sendiri.. nak tukar itu ini..tp takut x jadik..huhu.. patutnyer kene la berani mencube & amik risiko.. baru leh berjaya..hikhihk..
Seronok kan dpt bawa anak g jln2.. :)

NURUL IZZA said...

kak sira..salam..lama xjenguk..xdan..heh.nk blog walking ni mmg xdan.tambah mals.ekeke..

blog iza tuh hubby pya..dia yg buat..pastu dh xdan nk buat entry suh wife dia ni ha..pastu plak wife dia mcm sukala girlish pya layout tapi..dia xkasi..

last2..guna jela yg tu..pastu wife die malas pulak sbb takut hilang ebnda pntg kan..

akak pya layout ni cantik sgt..menarik.xyahla tukar..i like it!! hontou ni..suki desu =)

mama uzma said...

semakin besar Anas skang...
mesti makin ligatkan..hihi

wak
stadium tu kan dah dekat sgt
ngan umah MIL iena..hihi

syaheed said...

dekat telinga anas tu kn apa..

AshAnas said...

::syaheed::
oh, yg tu kena gigit nyamuk... kulit anas sgt2 sensitif, once kena gigit nyamuk, akan jadi bengkak besar mcm bisul, b'nanah, br kecut... yg jd teruk cmtu sbb dia sndiri garu... skrg dh baik, alhamdulillah... skrg mmg sgt2 jaga nyamuk spy x gigit dia n bla kn gigit kn cpt sapu ubat xnak kasi bgkak...

SERVANT said...

Salam kak shira... waduh.. comel bangat anak mu... ala.. tak leh cium n peluk die... maryam balik nanti mesti anas dah besar kan... *cubit pipi anas utk maryam* :-D

layla_elyas said...

kak shira..kalu dzaatin kena gigit, ela letak cepat2 minyak afiat..ni jiran yg suggest..alhamdulillah cepat surut..xtau kat sana ada jual dak..minyak afiat ni cam wellknown gak..kilangnya di perak..ela guna wat sapu kat perut dia elak kembung..alhamdulillah..jarang dzaatin kembung..

AshAnas said...

::Laila::
ada kot minyak afiat tu... kwn pun de jual... thanks... nnti akak beli...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi