"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha


~Ummi update via handphone~

Salam aidiladha dr AshA's Family.. Huhu, tak sempat nak update guna laptop cm biasa. Alhamdulillah la ada hp ni yg byk membantu. Tp satu kekuranganya limited nk upload gambar. Then,sjk dh ada dslr, Ummi jarang guna hp dah utk amik gambar Anas. So, Ummi hentam je taruk gambar apa2 pun. Kira aci ek..

Maaf kpd semua yg ternanti2 Ummi update. Ummi tak sempat sgt sbb Ummi sgt bz. Blk rumah dh letih, nak main dgn Anas lg.. Ummi jalan2 kt rumah kwn2 sume tp jrg dpt tinggalkan jejak. Sekadar membaca je la. Tanak ketinggalan.. ;-)

8 comments:

Nadiah Sidek said...

slmt hari raya buat shira sekeluarga dpd kami sekeluarga di sini :)

aisyahumaira said...

Salam AidilAdha dr kami skeluarga..

shakeymirza said...

salam aidiladha..

lamanya anas sembunyi...

Ibu Ayra said...

Amboi, lawanya gambaq pakai dslr... bila la kak long nak dpt dslr tu...
juz nak wish selamat hari raya to kak long sekeluarga...tak nampak pun masa kenduri akikah Farysh...? 3 mlm kami dok jitra, x nampak langsung org sebelah...

AshAnas said...

::kak long::
eh, kak long, tu amik gmbr guna hp je tu... hehe...
hm, tatau pun kenduri aqiqah farysh... km dh lama tak balik bunga raya... raya haji thn ni raya kt arau... then raya ke-2 buat korban kt rumah bukit indah... raya ke-3 byk kenduri... tu yg lgsung x smpt nk balik jenguk2 umah kami tu... sian dia..
kak long tau cite tak ni? balong la ni dh dok kulim, 2 3 mlm br blk... tu yg k.long blk dok ngan ummi... takut... haha...

UMILIYA said...

salam aidil adha,,,,dan salam kenalan

[-suziey-] said...

salam aidiladha shira..sori lama xjenguk sini..maklumla..pelbagai dugaan dtg melanda..blog sdiri pn xterupdate..

ibu emy efy eqy said...

salam aidiladha dari kak wa sekeluarga

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi