"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, February 23, 2010

Anas berwajah baru..


Assalamualaikum Anas sayang... Ummi dan Abah sangat2 bahagia Anas hadir menjadi penyeri hidup Ummi & Abah... Anas anak Ummi yang sangat soleh, semoga terus membesar menjadi anak yang taat perintah Allah...

Ummi & Abah decide nak potong rambut Anas sikit. Kalu tak orang asyik tegur macam girl.. Ummi tanak kata2 yang tak berniat tu jadi macam doa untuk Anas... Nauzubillah, mintak dijauhkan Anas dari semua itu... Anas is my boy forever...

Huhu, sangat la baik dan sopan anak Ummi nih masa kena trim rambut... Tengok la video nih!

video


Ummi & Abah sayang Anas!

14 comments:

Ummi Salsabila said...

so brave la anas ni.dia xtkut n cry pun ek..

Nadiah Sidek said...

anas mmg hensem! diam aje dia dipotong rambut..hehe..good boy!

wan sujaihah said...

kacakkkk...encem lagi...lain nyer muka dia..makin cute

wan sujaihah said...

patutnyer kena pakai baju mandi yer...takpun..terpakai baju tido..heheh

mamanoa said...

shira..hubby akak puji ckp anas sgt shumeyl..4sure biler besar nnt jadi JEJAKA IDAMAN KOLEJ...hahahaa

akak suker lg tgk anas rmbut pnjg..nmpk muker bdk baik..rmbut baru ni mnmpk cam bdk otai jer..hehehe

AshAnas said...

::Ummi Salsabila::
at first kan mamak tu ckp ssh sket nk potong rmbut bdk, die kt nnti anas akan gerak2. tapi tu la, kagum tgk die diam je menurut je, hehe...

AshAnas said...

::Nadiah Sidek::
hehe, br hensem kan, klu ramai la ckp die cam girl...

AshAnas said...

::wan sujaihah::
mmg lain, kitorg pun mcm xbest je mule2 tu, die pun asik2 pgang kpala dia, hehe...
knp kn pakai baju mandi/baju tido?

AshAnas said...

::mamanoa::
huhu, smoga Anas jd soleh tak tgk pmpuan, haha...
sayang nk potong rambut dia tu, km pun suka rambut panjang tu lg...
mule2 mntk mamak tu potong tepi je, mamak tu ckp susah... last2 cukur sume pakai mata besar...

Mommy Lyna said...

oh sunguguh cute tapi nape Anas takmo senyum!

ibu_arifa said...

bagusnyer dia tak menagis..kak min pun dok plan nk bawak dalila pi potong rambut jugak..kesian tgk dia panas dgn rambut pjg gini..tp dok risau dia menangis kt kedai tu jer..kang aunty kedai tu potong tak siap pulak.

Ibu Ayra said...

anak berambut pendek nampak bolat la... macho pun ya...:)

NURUL IZZA said...

hisuh..garangnye muka anas! pinjam mata nas boleh tak?

yatie chomeyl said...

kacak2x ehehe

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi