"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, February 10, 2010

Anas nak jalan-jalan

Assalamualaikum putera Ummi & Abah sayang... Semoga Anas senantiasa di bawah lindungan rahmat dan kasih sayang Allah...



Ummi & Abah nak bawak Anas jalan2 esok sampai la hari Ahad baru balik Kedah... Esok gi Cameron Highlands dulu,then hari Jumaat gi KL sbb hari Sabtu best friend Ummi, Mama Zue kawin dgn Papa Nik, kawan Abah... Ummi, Abah, Mama Zue & Papa Nik sume satu sekolah, MATRI, hehe....

Anas dah sihat, Alhamdulillah.... Masih ada sedikit batuk dan selesema... Ummi prepare sume keperluan medicine Anas ke sana... Mudah2an semuanya selamat...

P/S: Ummi Salsabila, gi tak kenduri Mama Zue nanti? Kalau gi, boleh la Anas kawan dgn kakak Aufa....

Ummi & Abah sayang Anas!

5 comments:

Ummi Salsabila said...

uih,ade msg lak.hehe.aunty xdpt pi coz cousin aunty pun kawen same date dgn mama zue.aunty & aufa akan ke johor.

shira,kem slm kat zue & congrats to her..

Nadiah Sidek said...

enjoy your holiday! ;)

NURUL IZZA said...

oo kak raudhah satu skolah ke? ke satu matrik? of course satu uia gak ni ;))

moga2 anas menjadi anak soleh serta bijak ;))

[-suziey-] said...

anas dh sihat ye..sakan la ummi n abah bw ans g jalan2 nnti:)

sujaihah said...

wah best nyer g cuti2

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi