"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, February 22, 2010

Mama Zue & Papa Nik punye wedding....


Assalamualaikum putera Ummi yang semakin comel dan soleh... Semoga Anas terus membesar dengan sihat di dalam suasana tarbiyah...

Ummi sambung entry Ummi dengan majlis bersejarah Mama Zue & Papa Nik... *pssst, Nik, takpe ke panggil Papa Nik nih? Zue suh panggil dia Mama Zue... hehe...*

Pagi tu kul 10.30 kite sampai kat umah Mama Zue coz majlis akad nikah kul 11.30 terus ke majlis lah... Senang kan, sekali harung je, tak perlu Mama Zue tukar2 baju... Cantik warna baju Mama Zue & Papa Nik, macam warna CD Anas yang mint blue tu...

Disebabkan Mama Zue & Papa Nik pun sama sekolah dengan Ummi & Abah, ramai la kawan2 kami jumpa kat sana, havoc majlis dh jd mcm mini reunion... (Mama Zue & Papa Nik ni 3rd couple for batch kami... Klaka kan kawen sesama kitorang, dulu bukan maen bgaduh sakan, sekali ada jodoh rupenye, haha...)

~Tahniah buat Zunairah & Nik Fahmi!~


P/S: Zue, setiap anak Allah dah tetapkan rezeki untuk dia... So, cepat2 kasik Anas kawan... hehe... Leh tubuhkan kelab anak2 gen7 plak... hehe...


Ummi & Abah sayang Anas!

3 comments:

Atiqah said...

owh ramai jgk batch kak shakira kawin sesama batch..batch tiqa so far x de lg..
tahniah to kak zu..nice mint blue dress yg die pkai..sgt sweet

AshAnas said...

tu la tiqah, batch kitorg plg ramai stkt ni, de 3... batch lain plg ramai 2 je... kitorg bln 6 ni masuk 4... huhu

Atiqah said...

de lg ke?? wah tahniah2..kak shakira kena wat liputan ni..hehehe
kalo kak shakira x cite kat blog mmg x tau menau lgsgla..
so far, cite2 sahibah semua nye tiqa tau dr blog..FB x de..huhuhu

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi