"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, April 12, 2010

Anas demam campak


~entry dr handphone ummi~

Assalamualaikum khalifah kecil amanah Allah buat Ummi & Abah, Anas yg dikasihi.. Allah izin Anas kena demam campak pd usia 1 tahun 2 minggu. Anas deman sejak sabtu, panasnya amat merisaukan Ummi dan semua orang. Anas jarang demam dan panas demam kali ni lain mcm sgt. Rupanya Anas nk kena demam campak..

Hari ni Ummi amik EL tp Ummi kena pegi ofis jgk kejap lagi ni.. Ummi nak masakkan sup ayam kampung untuk Anas dulu. Pagi2 td Ummi dah gi market cari ayam kampung..

Bersambung ke entry seterusnya yg lbh proper. Post blog via handphone ni mmg limit sgt2..

Syafakallah ya Anas...
Ummi & Abah sayang Anas!

17 comments:

Nadiah Sidek said...

smg anas cepat sembuh..

aLyNnZ said...

aduhh..siannyer ngan ans..xsampai hati tgk muka anas..spt meraih simpati..merah2 muka anas..alin fhm perasaan awk..anak alin pun br baik demam..doc bg ubat apa? hope anas cepat sembuh yerr..

[-suziey-] said...

smga Anas cepat sembuh dan sentiasa di bawah lindunganNya...amin

Ibu Ayra said...

get well soon dear anas...

Ibu Ayra said...

get well soon dear anas...

Siti said...

semoga Anas cepat sembuh yer...siannya tengok tu..

mama uzma said...

cepat sembuh ye syg...
mmg kesian tgk anak demam kuat mcm ni..nmpak sgt dorang x mampu nak tanggung..lg2 demam cmpak...

AshAnas said...

Thanks kpd semua yg mendoakan anas... Anas good boy. Jrg merengek tp once dia merengek tu mmg taleh watpe gak la.... Nk 'begayut' je..

AshAnas said...

Thanks kpd semua yg mendoakan anas... Anas good boy. Jrg merengek tp once dia merengek tu mmg taleh watpe gak la.... Nk 'begayut' je..

yatie chomeyl said...

get well soon Anas. jgn bg kena air hujan shira, nanti tinggal parut pulak

mamanoa said...

laaa..cian anas..merah-merah da muker tu..xper aunty & imran doakan anas cpat sembuh ekk..ummi jgn luper bg anas mkn ubat..ermm..air kelapa tu elok ke tuk budak demam campak ni ekk???try tanyer org...

shi3la said...

Moga Anas cepat sembuhhhh..

salam kenal dari sy

Ummi Salsabila said...

smg cpt smbuh anas..

Momma Mia said...

Cian Anas...Semoga cepat sembuh sayang

Diary Qol said...

kuatkan semangat ye anas..

mamanoa said...

anas da sihat kan skang...

armouris said...

info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi