"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Saturday, April 24, 2010

Anas @ Kuala Perlis

Assalamualaikum Anas sayang… Masuk hari ni, dah 3 minggu Anas demam, on and off… Smlm Ummi & Abah bawak Anas gi KMC, jumpa Dr. Sharifah sekali lagi. Dr terpaksa start antibiotic on Anas sbb mulut Anas dah kena jangkitan bacteria. Kesian anak Ummi sayang nih! Semoga Anas cepat sihat ya sayang… Kite nak gi jalan2 lagi ni….

Entry kali ni Ummi nak story pasal cite2 yang dah basi. Tapi Ummi tetap nak story gak! Hehe…

Lepas majlis kesyukuran ulangtahun kelahiran Anas hari tu, esoknya Ummi gi kenduri kawan sekolah Ummi kawen, Mak Cik Hanisah Ishak kat Kuala Perlis. (Cik Icah ni tak kasik la Ummi masukkan gambar kawen die dalam tenet, huhu…)

Lepas kenduri kawen tu, Ummi ajak Abah ke Kuala Sanglang, umah TokNyang Anas yang tgh uzur skrg, dah lama tak ziarah die… Dari Kuala Perlis nak ke Kuala Sanglang tu, Abah drive ikut persisiran pantai. So, harus la berenti utk ber’photo2’ kan… Sambil tu Abah nak ajar Ummi teknik2 nak amik gambar guna dslr nih since Ummi blum pandai guna lagi…

Rasanya ni first time Anas tengok laut. Luckily, Anas belum pandai nak teruja lagi… Hehe…





Ummi & Abah sayang Anas!

2 comments:

fazlinil irma said...

salam shira..

lama x singgah blog anas.. heheh

rindunya bila tengok laut msia..
x sama dgn sini. kat sini SEJUK.. nak celup kaki pun gegege...

temp. housewife said...

comelnya Anas senyum dlm gambar tu.

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi