"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, April 27, 2010

We're on holiday!


Ketika entry ini di'auto-published'kan, kami mungkin sedang berada dalam perut kapal terbang AirAsia yang sedang membawa kami ke Johor. Fly dari Penang kul 1.05pm tadi & dijangka sampai di Johor kul 2 lebih. Ni first time lah kiranya Anas naik kapal terbang. Dulu pernah gak naik flight tp masa tu Anas 5 weeks old dlm perut Ummi...

Malam ni bermalam di Rumah Tetamu UTM Skudai. Nak kena punggah barang2 Achik masuk kete die... Malam ni Ummi nak suh Achik bawak kite gi Danga Bay. Best ke ek? Achik cakap tak best, haha... kecik hati org Johor kan... Nenda pesan otak-otak, harus kena cari banyak2 untuk family kat Arau sekali...

Kami akan balik Kedah on 29/04/2010, Insya'Allah... Doakan perjalanan kami selamat... On da way balik dr Johor ke Kedah, kite akan singgah di Nilai, amik barang Ateh. Then singgah KL jap, nak tengok umah Atuk & Nenda kat Selayang... Cadangnya nak bermalam kat sana 1 malam lah. Ummi dah lama janji ngn Achik nak belanja dia makan kat Kg.Baru tu... Hehe... Ummi janji since Achik memule masuk UTM Jalan Semarak lagi... Mungkin kali ni (Achik dah habis degree kat UTM Skudai dah pun) baru rezeki Achik kan, haha...

Hope Anas sihat sepanjang perjalanan...

Ummi & Abah sayang Anas!

3 comments:

[-suziey-] said...

happy holiday shira..have fun...smga selmaat pergi dan kembali:)

Siti said...

selamat bercuti ye...

Nadiah Sidek said...

slmt bercuti & enjoy your day! ;)

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi