"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, October 19, 2010

Rindu sangat kat korang sume!

Salam buat semua bloggers dan pembaca setia blog AshA's FaMiLy. Sesungguhnya Ummi sangat2 rindu korang sume... Ummi dan 'adik' selamat sampai ke tanah air pagi Sabtu lepas. Tapi kesihatan Ummi tak berapa baik. Sepanjang 9 jam perjalanan dari Shanghai-Singapore-Penang, Ummi asyik muntah2 je sampai la ke hari Ahad. Perut memang kosong, tak lalu nak makan langsung...

Ummi dah kembali blogwalking since semalam lagi... Tapi Ummi bw terjah entry contest 'Cute Little Muslim & Muslimah Contest' je... Belum sempat nak bertandang ke rumah kawan2 kamcing dlm dunia blogging nih... Contest ni habis esok. Part Ummi cuma cek entry peserta je. Lepas ni, Ummi akan serah sume gambar dan apa2 yang berkaitan kepada juri. So, lepas ni Ummi rilek la sket dan boleh la jalan2 cover sikit2 entries korang yang Ummi ketinggalan tu... Rindu sangat tau!

Pun tak sempat nak edit gambar Shanghai, apatah lagi nak buat entry ttg Shanghai... Tapi tatap la dulu 1 gambar Ummi kat Shanghai ni... (Bajet cam ada org rindu je, ceh! haha...)



Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

11 comments:

momguess said...

den pun rindu kek ko
huhuhu
take cre dear!!!

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

Alhamdulillah selamat kembali ke tanah air

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

Alhamdulillah selamat kembali ke tanah air

yatie chomeyl said...

nice pic tu shira, jadi lah wat ubat rindu hehe

AshAnas said...

@momguess
k.ina, ingat ke takde org rindu... ekeke...

AshAnas said...

@Safinaz Hanum Ahmad Anuar
alhamdulillah, tima kasih

AshAnas said...

@yatie chomeyl
byk gmbr shira dlm kamera kawan, die plk pi kl hr ni. yg de dlm kamera shira sume org tolong amikkan, mana yg elok, alhamdulillah la, hehe... bkn sume org pandai guna dslr kan...

Rizziela said...

rindu gak nak dengar celoteh..

selamat kembali ke tanahair

Nadiah Sidek said...

seksa kan travel muntah2? takpe la, yg penting shira selamat sampai. mcm mana shanghai? best?

kakyong said...

owh, shira ke shanghai ya.. & dah selamat kembali.. jgn lupa update pengalaman travel ke sana..

mama_umar_maryam said...

wah seronoknye,pasni tepek pic shanghai byk2 k

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi