"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, October 4, 2010

Ummi minta maaf....


Sedihnya, dah 3 hari langsung tak bukak blog sendiri, tak blogwalking, tak terjah entry contest kawan2... Doakan Ummi kuat dan sihat. Sekarang ni hari2 lembik. Bila time lalu makan tu, Alhamdulillah la. Better sikit keadaannya. Tapi bila tiba tak lalu makan langsung, mmg lembik seharian...

Ummi masih di sini. Ummi nak minta maaf kepada peserta2 contest yang Ummi masih belum jengah entry kalian. Berikan Ummi sedikit masa ya. Masih memerlukan rehat yang cukup. Ummi hargai penyertaan kalian semua. Seronok tengok sambutan yang agak tak dijangkakan... Thanks sekali lagi!

Anyway, kami dah tido kat rumah baru. Baru selesai buat kenduri dan bacaan Yaasin malam Sabtu lepas. So, terus masuk tido kat rumah baru (yang hanya bersebelahan dengan rumah my parents, hihi...) Terima kasih kepada semua yang hadir malam tu...

Nanti kalau larat, Ummi sambung lagi ya... Loya la tgk skrin komputer, huhu.... Rindu sangat kat kalian semua! (-_-)

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas

us-kecik

7 comments:

yatie chomeyl said...

take good care of yourself Shira

d_tieah said...

Semoga bertambah sehat ek..

Zaidah said...

BANYAKKAN REHAT YER UMMIE....

Ummi Salsabila said...

jaga diri..xpe,rehat blogging.bykksn rest..

transformed housewife said...

it's okay Shira. take a goo care of yourself.

mar yanie said...

byk kn rehat yer..moga cepat2 seyhat..::P

MamaYatie said...

tahniah ummie..bykkan berehat yer..cuba la makan kismis..kot2 boley legakan loya..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi