"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, December 1, 2010

Ada FM dari Shanghai yang lebih, nak buat ape ye?

Salam December semua. Sekejap je nak nak habis tahun 2010 kan? Azam tahun ni semua dah tertunai ke before nak buat azam baru plak ni...

Hm, Ummi tanak berceloteh panjang2. Nak terus pada tujuan entry ini. Sebenarnya, masa Ummi kemas2 baru ni, baru perasan ada lagi FM lebih dari Shanghai hari tu. Ummi dah tak tahu nak bagi pada sape. So, ingatnya nak buat GA la... Tapi tak tahu nak buat cara yang macam mana? Sebab Ummi tahu ramai bloggers yang FM Collector ni...

Rasanya ada lagi 8 FM yang lebih tu. Boleh tak kawan2 cadangkan GA macam mana yang Ummi perlu buat.
  • Nak buat GA yang memerlukan slogan ke?
  • Nak buat lucky draw ke?
  • Nak bagi kat top referrer / top commentator ke?
  • or ada cadangan lain
Hm, pemenang contest Cute Little Muslim & Muslimah hari tu dah dapat souvenir dari Shanghai kan, so, nak bagi can kat orang lain la plak kan....

Cadangan yang Ummi rasa menarik untuk GA Ummi ni, automatik dapat satu FM dari Shanghai tu. So, ada lagi 7 la utk bagi kat yang lain2...

Sape berminat?

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

16 comments:

Cute MuM said...

sapa paling cepat komen nak FM tue lah yang menang.. heheh..

nak sangat FM shaghai tue.. me suka collect FM negeri @ negara..

AshAnas said...

@Cute MuM
huhu, nampak gaya CuteMuM mmg kena alert la bila shira launch GA ni kan, kena cpt2 bg komen... hehe...
nanti kita tgk cadangan yang lain ya...

e.l.i.z.@ said...

wahhh ada 7 lg..best tu ..

ala shira wat je GA mcm biasa org buat tu.."saya nak FM shanghai"
pastu komen je kt entri tersebut then nnt shira buat lucky draw ataupun yg auto punye draw tu. hehhe

AshAnas said...

@e.l.i.z.@
eli yg auto tu, yg guna google tu shira tak pandai la... ajar la...

zaikulim said...

lucky draw

lucky draw

lucky draw

lucky draw

ler...zai pun mau gak

Zaidah said...

senang aje ummi...buat GA just komen kat n3 n buat dalam seminggu aje duenyer lepas tu buat undian...tak yah nak buat n3 bagai...leceh....banyak tu ada 8 tu

Huda said...

letak komen pada special entry giveaway. then pilih komen paling mencuit hati ummi. contoh:apa sebab anda layak dapat fm ummi tu?

Atiqah said...

nak jgk..hehe

Nad @ MamaZakwan said...

setuju dgn eliza n kak zai..
peserta senang, penganjur pun senang
dlm 4-5 ari pun dah ok juga..cepat join, cepat tau keputusan, cepat dpt adiah! =p

yatie chomeyl said...

Buat GA: "kenapa saya patut dihadiahkan FM dr Shanghai?"

pastu shira pilihlah jawapan yg paling best untuk menang FM tu hehehe

mama tisya said...

buat GA paling senang je..heheheh..nk gk FM dr shanghai

MamaYatie said...

simple GA pun ok..amik masa 1 hari jer ker..

FM Mama dr contest lepas tu terpaksa letak tingi2 kat fridge supaya 3 budak kenit tak leh capai..hahaha

Liza said...

ok gak wat kt comment box jer cam suziey wat ari tu...

[-suziey-] said...

woooooo sgt best...akak nak free..xnk lucky draw xnk contest..hahhaha giler kuasa..ekek:p

buat la comment creative..or lucky draw..hehe

Ina Hashim said...

paling mudah dan tak memeingkan kepala = lucky draw jek...kalo buat slogan bagai, jenuh nak decide mana yang bestest

AshAnas said...

ok, dah decide nak wat camne...
nantikan pengumuman GA kat blog contest for anas....

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi