"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, December 20, 2010

Selamat Pengantin Baru 'Bunga & Kumbang'

Alhamdulillah, selesai sudah majlis pernikahan dan walimah adik kedua Ummi, Bunga kepada Anas... Angah selamat menjadi isteri kepada suaminya (hohohoho) pada petang hari Sabtu, 18.12.2010, selepas Asar dgn sekali lafaz je...

Alhamdulillah, majlis walimah pun dah selesai semalam, 19.12.2010. Bunga Anas dah bertemu 'kumbang' nya.... Hehehe..... Selamat Pengantin Baru Munzirah & Ikram!

Ummi tak sempat lg nak update panjang2 dan upload gambar... Sekadar nk sampaikan salam rindu pada korang semua dan terima kasih pada yg hadir memeriahkan majlus...

Mak Tok Anas masuk wad malam sebelum kenduri sebab darah tinggi. Kami pun tak sempat gi ziarah lagi... Sekejap lg baru nak pegi... Doakan kesihatan Mak Tok Anas ya.....

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

7 comments:

Atiqah said...

Tahniah..maaf sgt kak shakira x dpt dtg...tgh sbuk wat preparation nk msuk UKM blk...umi abah lak sbuk ngn prgrm kat ipoh semalam so mmg x de transport nk g..hhuhu maaf sgt

Zaidah said...

semoga berbahagia hingga kehujung hayat...

Ummi Hanie said...

Salam Shira,

Tahniah kpd pengantin baru...

Maaf byk2 Hanie xdapat hadir penuhi jemputan ye...nak sgt pergi tp ada hal yg xdpt dielakkan...klu dkeat sikit haruss hanie dah drive sndiri pegi...

Ibu Ayra said...

selamat pengantin baru angah dan ikram... tima kasih utk kak long sekeluarga atas jemputan dan makanan yg sedap... cenderahati pun sweet ja, seap jugak... mak abg long masuk wad ka? hospital mana?

Heidi Shafiq said...

tehniah kepada pasangan pengantin.. :)

kakyong said...

tahniah buat pengantin.. semoga kekal bahagia berpanjangan..

mOOn haRIZ said...

Lots of appreciation to all ;) ameen...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi