"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, September 9, 2009

09.09.09

What a nice date kan hari ni.... Dulu kan Ummi pernah la berangan nak kawin masa umur 25 nak amik tarikh dlm bulan kelahiran Ummi... Dan tarikh ni la yang Ummi angan2kan itu... Hehe... Pastu bila dipikirin, hr ni kan hari keje, so takleh la... Tp ms tu berangan la konon2 akad nikah je hari ni, buat kenduri weekend tu... Haha... tu angan2 2 3 tahun lepas la... Masa tu mana nak pi tau time ni kena bulan puasa kan... Hehe... Sib baik tak tunggu tarikh ni jugak2... Sib baik dah kawen dah, dah ada Anad dah pun skrg ni... Hehe...

Oh ya, update sket... baju raya Ummi & Abah yang tempah 2 bulan lepas dah siap dah... Tinggal baju Anas je ni... Beria Ummi & Abah nak pakaikan Anas baju melayu jugak2 nih tp susah nak dpt size... So, Ummi bertekad nak jahit sendiri... Ummi tunggu bilik khas menjahit kat umah Atuk & Wan siap je skrg ni... Kita tunggu dan lihat hasil tangan Ummi nanti ek... Hehe...

Kenapa ek Ummi beria nak jahit sendiri jugak2? Sebabnya kita nak sedondon... Kain baju melayu Anas & Abah sama... Dah takde orang nak amik tempahan, tu yang Ummi nak jahit sendiri... Tema tahun ni, Merah anag ang...


Ummi & Abah sayang Anas

6 comments:

Ummi Salsabila said...

hahaha.shira angan2 date tu.tp msti husband nak kawen cpt.btol x?sbb sllu org laki nk cpt je. hehe..

pndinye shira jhit bju anas...terorla..:)

Ummi Salsabila said...

hahaha.shira angan2 date tu.tp msti husband nak kawen cpt.btol x?sbb sllu org laki nk cpt je. hehe..

pndinye shira jhit bju anas...terorla..:)

AshAnas said...

odah, tu la, betul tu, ekeke... husband odah pun sm ek?
shira tak mula jahit lg odah... br nk bljr, xtau la hasil nya cmna nnti... hehe...

acik said...

along nak jahit baju??
hmm..bleh caya ke nih..hak3

AshAnas said...

tolong lah percaya... haha...

kakyong said...

shira,
selamat menjahit baju utk anas.. nanti amik foto sefamily yg sedondon yaa...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi