"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, September 2, 2009

Rupenye...

Salam buat semua pengunjung AshA's Family... Semua kan tahu Ummi ada wat giveaway pengunjung ke-3009 dan dah ada yang dapat hit that no.... Tapi tak seronok jugak bila sembang2 balik dgn kawan2 Shira, ada yang tak perasan kotak countdown pengunjung tu kat mana... So, ada yang confius bila Shira wat giveaway ni... Maaf ya, Shira tak sedar plak yang ada di kalangan bloggers tak nampak kotak tu... Sebenarnya ada ja... Ni Shira print screen blog Shira... Yang Shira highlight dalam kotak merah tu la kotak countdown pengunjung AshA's Family... Tempat dia kat sidebar paling kanan... Blog Shira kan de 3 column, so dia column sidebar yg paling kanan tu... Then, bawah pada follower, bawah pada jam yang Shira letak 'kam sa'ah al-an?' (ni bahasa arab yg bmaksud, 'pukul berapa skrg?') & atas pada kotak shoutbox.... Ada yang still tak perasan ke? Or mmg tak keluar kat komputer kawan2 Shira?


Takpelah, lain kali Shira buat lagi, kena tunggu no yang menarik la dlm AshA's Family...

Hm, apepun no.3009 dah dpt di hit oleh Ibu Ayra aka Kak Long Ros, anak jiran sebelah rumah Asha's Family kat Taman Bunga Raya, Jitra, Kedah... Dan rasanya Kak Long baru update blog dia ttg kebertuahan dia dpt hit no. 3009 tu... Jom tengok blog Ibu Ayra... Tahniah Kak Long!

Ni bukti Kak Long dapat hit no.3009 tu tau...



Ummi & Abah sayang Anas

10 comments:

sujaihah said...

tula kak..saya belek gak blog akka..maner lah coundown ni...hehhehe

AshAnas said...

sujaihah,skrg dh nampak ke blom? or mmg tak nampak?

AshAnas said...

sujaihah,skrg dh nampak ke blom? or mmg tak nampak?

Atiqah said...

tiqah tau psl counter tu..tp ble nk buka je asyik x kena nombor..beberapa hr lps buka dgn niat hrp dpt hit la..last2 dh terlajak dh counter tu..hmm melepas la..huhuhu

AshAnas said...

tiqah, xpe tiqah, nnti ada rezeki akak buat lg, tiqah cuba lg ek...

kakyong said...

shira,
kakyong kena view blog shira guna ie.. guna ff memang tak nampak.. jam tu nampak.. yang selebihnya memang nampak kosong jer.. bila buka guna ie memang boleh nampak... hehheeee...

maria said...

shira,
aku tiap2 hari masuk blog hg ni..aku pn x nmpk ktne countdown tu.skali bile ko dh bgth kt mane,melepas la jawabnye.hee..xpelh cube lg next time..len kali letak la besor2 skit ye...=D

AshAnas said...

kakyong, maria... hm, kena tukar balik sume ni... ingat ke sume ok... nnti shira tukar ek... sorry la kat sume yang x nampak... shira guna google chrome ganti ie...

cikCT said...

shira, baby baya Anas dh boleh masuk ubat ikut bontot ke??

AshAnas said...

cikCT, tak boleh lagi ek? tp jumpa doc, doc mmg tak syorkan sgt, cm spare ubat tu bila suhu tinggi sgt je...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi