"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, September 14, 2009

Terlalu banyak...

Salam bloggers sume, dah lama Blog AshA's Family ni sunyi sepi kan... sejak Rabu lepas, banyak story nak update, tp parents Anas terlalu busy... Sejak Rabu lepas sampai la malam tadi, kami tak buka puasa kat rumah lagi, asyik buka puasa kat luar... Rabu kat Ko-Insan, Khamis kat ofis, Jumaat & Sabtu kat Bkt Indah, Ahad kat Arau... Malam ni baru nak berbuka kat rumah balik, tu pun kena beli je... Ummi dah takde daya nak memasak...

Banyak sangat yang berlaku sejak 2 minggu lepas dlm family kami tp biarlah segalanya selesai, Ummi akan update sikit2...

Anas plak selsema & batuk, malam2 susah nak tido... Hope Anas cepat sembuh...

Ummi & Abah sayang Anas

12 comments:

Nadiah Sidek said...

ptt la lama menyepi. anas tak sihat pulak? mdh2an cepat sembuh..

yatie chomeyl said...

ala siannye x sihat..get well soon nanti x best nk beraya klu x sihat, x ceria nk kutip duit raya hehe

kakyong said...

ibu anas sibuk ya...
nanti dah free, jemput amik kadraya di blog...

Ibu Ayra said...

semoga anas cepat sembuh... awat nih k.long, sampai takdak daya nak masak, letih keja ekk?

isya said...

ari ni bk puasa kat koinsan lagi. jemput dtg ya.. kita ramaikan koinsan .

AshAnas said...

kak nadiah, tgh risau ni... khamis hr tu ada bwk anas dtg ofis, buka puasa ngn staff... ada sorg staff ni br dsahkan positive H1N1, anas pun ada batuk selsema tp tak demam... last monday dlm kul 1 bwk dia g emergency, xray paru2 dia, alhamdulillah tade pape... tp bla dia batuk, risau sgt...

AshAnas said...

kak yatie, tu la, nnti kang taleh beraya kan... doakan anas ek...

AshAnas said...

kakyong, insya'Allah... thanks ya kakyong

lin said...

salam :), selamat hari raya maaf zahir batin..ikhlas dr sya sekeluarga (lin,zairee,qaisara)

AshAnas said...

Kak Long, letih keja, letih ke sana ke sini... hr Isnin hr tu pun tak bukak posa kat umah tau... mlm td, mlm ni, sampai ke malam raya la, takkan buka posa kat bunga raya dah... akan berbuka kat luar je... hehe...

AshAnas said...

kak long aisyah, maaf smlm takleh p buka posa kt sana... ayah buat tahlil kat masjid...

ummu Masyitah said...

assalamualaikum,salam aidilfitri buat ukhti di sana.kalau tahun ni akak balik Kedah,boleh akak jumpa matri tapi tengoklah keadaan akak camna nanti

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi