"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, May 12, 2010

Happy Mother's Day!


Masya Allah, hampir terlupa Ummi wat entry tentang Mother's Day ni... Happy Mother's Day untuk semua Mommies... Semoga kalian sentiasa bahagia bersama anak-anak tersayang... Tahun ni, tahun kedua Ummi celebrate Mother's Day tapi Anas masih belum mengerti apa-apa lagi... Tapi kan sayang, Ummi bahagia sangat dah jadi Ummi ni... Ada anak yang shumel, soleh, baik, bijak, cerdik, cergas, aktif dan sentiasa membuatkan Ummi & Abah terhibur di kala kami keletihan... Engkau lah penyeri hidup kami. Semoga anak Ummi terus membesar di bawah naungan Allah S.W.T...


Tak lupa juga ucapan Happy Mother's Day untuk my mom, Ummi, Salmah binti Ishak yang dicintai... Semoga Ummi terus tabah! Allah bersama kita! Pengorbanan Ummi sangat2 tinggi... I Love you Ummi!

Kepada mak mertua, Mak, Mashitoh Abdul Rahman... KakLong sayang sangat kat mak! Mak insan yang sangat2 istimewa dalam hidup ini... Terima Kasih atas segalanya...
Kepada kedua-dua Ummi & Mak, maafkan diri ini andai telah banyak melukakan hati kalian. ~~speechless~~nangis~~huhu~~

**sukarnya nak sebut Selamat Hari Ibu... sbb sukar rasanya nak wish menyebut pkataan IBU. padahal ia adalah perkataan yang sangat2 mulia... entahlah.... dia yang menyebabkan saya susah nak terima dia sebagai IBU....**


Ummi & Abah sayang Anas!

6 comments:

yatie chomeyl said...

hepi mothers day utk shira jugak

ibu_Arifa said...

happy mothers day utk Shira yer.. dah lebih setahun kita jadi ibu kan shira..

Nadiah Sidek said...

happy mother's day to you too!

apa yg shira mksdkn dgn ayat ni: "dia yang menyebabkan saya susah nak terima dia sebagai IBU"

[-suziey-] said...

hehe xpe xbasi pn nk buat n3 hari ibu..hari2 pn bole je anggap hari ibu:)

happy mothers day to shira:)

aLyNnZ said...

hepi mothers day yer shira..samalar cam alynn nie second time smbut mothers day..

E.L.I.Z.A said...

happy mothers day!

makin chumell la si anas niiii..gerammmm

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi