"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, May 26, 2010

Himpunan Perdana Palestine LifeLine4Gaza:8 May 2010

Assalamualaikum mujahid kecil Ummi... Wah bersemangat kan dengar Ummi panggil Anas 'MUJAHID'... Hari2 Ummi nak panggil Anas MUJAHID... Semoga Anas membesar menjadi MUJAHID yang menegakkan ISLAM!

Ingat tak entry Ummi yang ini? Baru skrg Ummi berkesempatan nak update ttg cerita itu... Lama kan... Ummi baru siap tugasan Ummi, Alhamdulillah... Weekend hari tu, kunun je Ummi nak update byk2... Tapi susah Ummi nak update blog sbb Anas terlalu merap sbb Abah pun takde masa tu...

Tak apa lah, asalkan Ummi tetap boleh update walaupun lambat...

Hm, layan gambar dulu ek... Malas nak story banyak2 sbb cite dah basi... Hehe...



Kami bertolak hari Jumaat malam. Sampai kat Selayang kul 3.30 pagi... Hari Sabtu pagi tu free, so bawak Anas jalan2 Petrosains... Bawak Anas naik LRT... tp xde bukti coz mane ntah pegi gambar tu... Abah?

Malam baru gi Stadium Malawati, Shah Alam... Dengan sesat, alhamdulillah dapat jugak join himpunan perdana ni... Best sangat! Semangat Palestine! Semoga Allah bantu kita nak bebaskan Palestine dari cengkaman zionis2 Yahudi yg jahat itu. AllahuAkbar!!!


P/S: gambar byk dh upload kt fb sbnrnye....

Ummi & Abah sayang Anas!

4 comments:

Ammi Sara said...

Rajin shura pergi, jauh tu..kami kalo dekat nak pergi jugak. InsyaAllah sama2 kita mendidik anak2 kita menjadi mujahid. menentang mereka2 yg zalim!!
ada show nasyid kan mlm tu? ada kump wayfarers tak? if ada ibu lin n family depa tu kawan2 kami sefamily, kak iman tu childhood fren kak sara ;)

AshAnas said...

kak sara... nak menyokong nye pasal... mmg sanggup gi jauh2... satu family gi... mak ayah shira, adik2... berangkut abes... hehe...
hm, mlm tu xperasan la plak... byk sgt kump nasyid... ms shira masuk dlm stadium tu pun dh byk nasyid dh lps...

[-suziey-] said...

insyaAllah anas akn terus menjadi mujahid yg menegakkan Islam..dgn acuan yg betul sedari kecil..xmustahil ianya akn terbentuk elok dan rapi ke arah tu:)

NURUL IZZA said...

gambar ke2 tu mata macam anas..bulat.mesti anas cakap.'eh mata mcm anasla umi..'

p.s: akak, amik award ye

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi