"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Sunday, May 16, 2010

Tak sempat...

Assalamualaikum my lil caliph Allah... Alhamdulillah hari ni Anas dah semakin sihat lps 3 hari muntah2, cirit birit dan sedikit demam. Anas dah mula ada selera makan tapi Anas prefer bubur, sedangkan sejak Anas masuk 1 tahun Anas dah tak berapa suka bubur, nak nasi lembik je... Takpelah, asalkan anak Ummi dah mau makan... Ummi nampak Anas sukakan mushroom soup (jenis western punye tu). Sebelum ni Ummi akan beli dari kedai yang jual western food. Tapi Ummi tanak ajar Anas selalu, takut Anas selesa dgn fastfood dan Ummi tanak Anas makan makanan yg ada MSG. So, Ummi akan belajar buat sendiri sbb Anas boleh habiskan semangkuk sup tu sorang2... Hm, suka betul ya Anas...

Sebenarnya entry ni Ummi nak cite pasal ke'tak sempatan' Ummi join 1st season contest ajuran [-suziey-] dan momguess yg dh habis smlm, tepat jam 2pm...

Nak tahu cerita tak? Disebabkan Ummi asyik terlupa dan bertangguh, akhirnya pagi2 semalam baru tergedik2 nak shoot photo Anas pakai baju biru... Abah sempat la edit sikit2, tiba masa untuk Ummi buat entry, tetibe iPhone Abah takde line, tak dapat 3G*, so tak dapat la nak online & tak dapat la nak hantar penyertaan... Luckily diorang buat seasonal contest. So, kali ni takde rezeki, next time Ummi leh join lagi kan...

*Kami balik Arau weekend hari tu, bila nak online, mmg akan guna 3G iPhone Abah je...

Gambar ni la yang Ummi nak submit tu....



Ummi & Abah sayang Anas!

3 comments:

[-suziey-] said...

xpela xde rezeki join kali ni join season two nnti ok:)

Ummi said...

comey nye..cantik gambar..gune dslr yek?

kakyong said...

comel nya anas di atas rumput...
kakyong ni ntah bila nak amik foto anak2 kat luor.. asyik kat rumah jer..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi