"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Sunday, November 14, 2010

Anas dan adik

Assalamualaikum anak-anak kesayangan Ummi, Anas dan adik yang semakin membesar dalam rahim Ummi.

Hari Jumaat lepas, kami pi tengok adik. Diizinkan Allah, Ummi sakit kuat di bahagian bawah perut. Ummi risau sangat sebab masa pregnant Anas dulu takde plak sakit kuat camni masa 1st trimester. So, kami decide nak gi cek & scan.

Masa scan tu dah nampak adik dah makin besar. Nampak adik gerak2. Cepat2 Ummi panggil Anas suh tengok adik. Anas pun panggil 'adik'. Oh bahagianya saat itu. Anas dah semakin memahami dia akan ada adik. Adik ada dalam perut Ummi. Tiap2 hari Ummi suruh dia cium adik & panggil adik.

Nanti abang jaga adik baik2 ya... Sayangi adik... Tolong Ummi jaga adik... Jadi abang yang soleh ya, jadi contoh untuk adik2...


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas

us-kecik

3 comments:

transformed housewife said...

bila nak dpt adik, Anas akan lg cepat matang.

Hana Seman said...

Bestnyer Anas dapat tengok adik dalam perut.
Farish dulu time sebaya Anas sekarang, adik dah keluar dari perut ibu.

kakyong said...

sakit kat bawah perut tu dah tahu ke apa punca & sebabnya /

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi