"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Sunday, March 7, 2010

BABY WITH EYE GLASSES CUTEST CONTEST

Assalamualaikum my lil prince Anas... Semoga Anas diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa dalam lindungan Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Lebih kurang 20 hari lagi Anas akan genap setahun... Alhamdulillah, Allah masih panjangkan umur kita untuk terus bersama berkasih sayang keranaNya...

Seperti tajuk entry ni, dan gambar kat atas ni, Ummi nak buat pengumuman, Ummi nak kembali bercontest, hehe... Dah lama Ummi tak join any contest kan... Ummi pun rindu nak bercontest tapi Ummi sibuk sangat... So, Ummi kembali dengan contest "Baby With Eye Glasses Cutest Contest" ni anjuran Mummy Maria. Salah satu sebab Ummi boleh bercontest di tengah2 ke'busy'an ini adalah kerana Ummi dan Abah tak perlu bersusah payah nak shoot gambar Anas just for this contest. Mmg banyak sangat gambar Anas berkaca mata nih! Alhamdulillah, Allah permudahkan...

So, this is the pic....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
\/

aci tak pertandingkan gambar lama ni? masa ni Ummi umur brapa ek? Ummi pun tatau, hehe...

Takdelah, Ummi acah je tu... Ummi submit gambar ni ek... Wish you all the best, Anas! Gud Luck Anas sayang! mmmuahhhh!

p/s: Anas sekarang dah tahu mana nak letak cermin mata tu... Kan Ummi pun bercermin mata... Asal nampak glasses Ummi, Anas akan amik letak kat mata dia, haha... Kalau telefon plak, Anas akan letak kat telinga dia, pastu mulut bising, gaya tgh ckp ngn orang la tu... haha...


Ummi & Abah sayang Anas!

9 comments:

ibu_arifa said...

comeynyer..mcm artis dah dia pakai spek tuh..good luck yer Anas...phiwiiitt.

Ena said...

Alahai tersangat lah comeyyy..

Gd Luck ye!!

temp. housewife said...

Peewit utk Shira masa kecik. hehe. Spek Sharifah Aini tu.

Ibu Ayra said...

fuiiyooo, tergoda maklong tgk anas pakai spek mata itam... mengancam you... good luck!

Ibu Ayra said...

fuiiyooo, tergoda maklong tgk anas pakai spek mata itam... mengancam you... good luck!

Ammi Sara said...

Ala comel gler la anas ni pakai spec itam. mcm hero jepun lak aunty tgk, hehe.. good luck 2 u.

izzwan said...

muka anas samalah ngan muka shira masa kecik2 dulu..
good luck anas!!
esok kawan anas dah cukup setahun.

Ummi Salsabila said...

sama naik lah ummi dai dan anas.glemer gitu!!! good luck anas..:)

Nadiah Sidek said...

amboi..bergayanya anak teruna shira ni ;)

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi