"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, March 11, 2010

CUTEST BABY WITH CUTE MOM by MaMa_Aqish

First of all Ummi nak thanks sesangat kat mama_aqish coz lanjutkan tarikh contest ni sampai 13th March... Ummi pasrah je bila terlepas hari tu disebabkan kebusyan Ummi nih... So excited bila mama_aqish lanjutkan tarikh, thanks sesangat...

Contest apekah yang Ummi nak join sangat nih? Haruslah teruja sbb contest for mommy and baby kan... mama_aqish dah banyak kali buat contest tapi ni first time Ummi join... Kali ni contest CUTEST BABY WITH CUTE MOM by MaMa_Aqish yang dilanjutkan tarikh tutup sehingga 13 March 2010... Rajin sungguh mama_aqish cari penaja untuk contest2 beliau, selalu plak tu buat contest, semoga mama_aqish terus dimurahkan rezeki, Ameen...

mama_aqish kalau buat contest, dia suka suh contestant cite ape yang diorang tahu ttg blog dia... Bagus gak camtu, sekurang2nya dia tahu apa yang orang suka baca dalam blog dia kan... Antara reason Ummi tak pernah join lagi any contest by mama_aqish sebelum2 ni sbb Ummi belum betul2 kenal blog mama_aqish ni, just jadi follower je... Sekarang baru Ummi tak rasa segan nak join contest mama_aqish coz Ummi dah kenal blog mama_aqish ni...
  • mama_aqish selalu jadi informer untuk sebarang sale. Memang kalau nak tahu ape sale yang ada, terjah la blog mama_aqish, hehe...
  • Then mama_aqish sangat2 sering anjurkan contest, hadiah2 pun best2, penaja hebat2... Go! Go! mama_aqish
  • Masa Anas baru mula solid food, Ummi memang dok gali info dr blog kawan2 Ummi la, then Ummi jumpa info yang sangat2 membantu Ummi dr blog mama_aqish, thanks dear sbb share info ni. Memang sangat2 berguna untuk kami ibu2 baru...
  • Other than that, mama_aqish sangat2 rajin kongsi tips and buat tutorial untuk decorate blog & ajar benda2 basic tentang dunia blogging kpd sesiapa yang tak berapa pandai mcm Ummi ni... Banyak yang Ummi belajar dari mama_aqish tau! Thanks sesangat!
Ok, for this contest, Ummi taruk pic masa gi Cameron Highland hari tu, 100% di snap sendiri oleh Abah Anas dan gambar ni langsung tak di edit sebagai menepati syarat2 contest ini...

My Cutest Baby: Anas bin Ahmad Ashraf (11 bulan 2 minggu)
The Cute Mom a.k.a me (",): Shaakira binti Uzir
Nama panggilan baby: Anas
Nama panggilan Ummi: Shira a.k.a AshAnas

Sangat2 best la hadiah yang mama_aqish nak kasik kat pemenang2 ni, teruja Ummi... Hadiah untuk tempat pertama, kedua dan ketiga untuk kategori Boyz & Girlz, hadiah untuk anak & ibu sekali, Wau! Bestnya, mama_aqish sangat2 berlaku adil kan... Jom Ummi perkenalkan penaja2 untuk contest ni....

Penaja2 contest ini:
(pssst... Ummi dah grab 2 pasang gap sleepwear untuk Anas masa terjah blog diorang tadi, hehe... Dah lama cari, bila dah jumpa, terus rembat...)

BannerFans.com

Penaja 2: LuvBabyFashioN
BANNER

Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!

Kesemua penaja2 di atas Ummi dah link kan dalam list Online Shopping Ummi... Senang Ummi nak shopping lepas ni... 'Window shopping' tadi pun dah rambang mata sangat2 dah, huhu...


Ummi & Abah sayang Anas!

5 comments:

Ummi Hanie said...

salam ...

gudluck to both anas n his mommy ... :) ashraf mmg comeiii

ibu_arifa said...

good luck yer Shira dan Anas..mmg dua2 sungguh comel. muahh sikit kat Anas budak baik nih

ibu emy efy eqy said...

good luck buat shira dan anas...

memang you all ni comel. like mother like son!

Momma Mia said...

congrat sbb terpilih dlm finalist. Good luck yer!!

Khairi said...

nice picture. good luck!

kks.com

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi