"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, March 22, 2010

Contest: You & Me - Love Forever

Assalamualaikum putera Ummi dan Abah yang amat2 dikasihi. Alhamdulillah baru2 ni Anas menang 2nd place contest kat blog mama_aqish. Dan Ummi nak join lagi contest, hehe... Kali ni Ummi nak join contest You & Me - Love Forever kat blog Yang Ku Sayang milik Cik Siti... So simple je syarat2 kali ni... Tarikh tutup: hari ni by 12pm, hadoi, Ummi slalu submit last minute...

Gambar for this contest:

Pssttt.... Sebenarnya Ummi nak taruk gambar Anas & Abah ni, tapi syarat contest cakap, GAMBAR ANDA BERSAMA SUAMI atau ISTERI atau ANAK2 atau KAWAN2. So, Ummi kena la letak gambar Ummi bersama Anas yang kat atas tu... Nape Ummi tak letak gambar Ummi & Abah? Ummi malu la, hehe..... Hm, Ummi tempek gak gambar Abah & Anas ni sbb Ummi suke sangat moment gambar nih!
Sempena Anniversary Cik Siti yang ke-5 26 March ini, Ummi, Abah & Anas ucapkan Happy Anniversary. Semoga perkahwinan kalian diredhai sehingga ke akhir hayat dan semoga keluarga Cik Siti bahagia sokmo dikelilingi insan2 tersayang... Ameen...

P/S: Entry ditaip, tamat pada jam 11.10am, 23.03.2010

Ummi & Abah sayang Anas!

4 comments:

Siti said...

salam kenal dari siti. terima kasih join contest yer. siti ambik gambar k. Good Luck.

Siti follow n link yer. Keep in touch!

AshAnas said...

tqvm siti....

ibu_arifa said...

sukernyer pic2 tu shira.. mmg so romantik tul.. ada harapan menang lagi nih ;)

temp. housewife said...

cantik gambar tu Shira. Good luck to u. Akk nak masuk tapi dah terlambat. hehe sibuk sgt dgn urusan2 nak balik Msia ni.

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi