"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, March 29, 2010

My First Pregnancy Journal (Part 2)

Auto Published Entry

~Honeymoon ke Bali~

Ummi & Abah tetap pergi ke Bali. Biasanya Ummi happy bila berjalan jauh, tapi percutian kali ni sangat2 tak happy. Ummi lebih risaukan keselamatan kandungan Ummi yang masih baru. Mana taknya, Ummi hanya tahu Ummi pregnant just 1 day before ke Bali. Mana leh nak cancel camtu je... So, terpaksa pergi jugak, hanya berserah pada Allah yang Maha Memelihara...Abah sangat2 hepi bercuti ke Bali tapi Ummi langsung tak. Ummi dah mula loya dengan bau colok yang merata2 kat Bali tuh... Makanan2 pun sangat2 memualkan sbb asyik nampak signboard 'b**i g****g' je kat sepanjang jalan... Maunya tak loya tekak Ummi ni bila nak makan... Pastu Abah plak gi memandai makan gulai kulit lembu masa makan Nasi Padang, siap amik keropok kulit lembu lagi... Ummi sampai sekarang dok rasa nak termuntah tau!

Lepas balik dr Bali pun Ummi masih tak boleh dengar Abah dok bercerita pasal Bali, apatah lagi makanan2 kat sana... Rasanya gambar2 masa kat Bali pun Ummi tengok balik masa dah sarat mengandung, tu pun sikit je... Ummi betul2 boleh tengok balik gambar2 kat sana lepas setahun berlalu, hehe... Teruk tak?

Ummi & Abah sayang Anas!

No comments:

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi