"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, October 28, 2009

Disable Right Click

Atas nasihat seorang teman blogging juga junior MATRI dulu, Ummi dah men'disable'kan access utk right click... Asalnya Atiqah cdgkan Ummi buat watermark kat gambar2 dlm blog ni sbb takut orang copy & paste gambar2 dlm ni... Bagus cadangan dia, dan betul apa yang dia ckp tu... Tp Ummi de teringat Cik Intan Nurul Fateha kite ni ada wat tutorial kat blog dia... So, search punya search, Ummi jumpa tutorial untuk men'disable'kan right click ni utk prevent orang copy & paste gambar2 dalam ni.... Then, godek punya godek, Ummi dah berjaya 'mematahkan' right click itu... Thanks Cik Intan n thanks to Atiqah... \(o,O)/

Kalau sape2 yang nak buat disable right click, boleh amik code kat sini.

Rasanya, Ummi tak lama kot nak pakai mode ni coz banyak contest nak join ni... Hehe... Sementara je sblm nak siapkan watermark, Ummi nak edit balik sume gambar dlm blog, nak taruk watermark...

Alamak, contest senyuman ni cmne ek? Baru je join ni, krg SMILEYKIDZ dtg terjah, taleh copy gambar plak kan... Haiyoo, kena cepat nih!

Ummi & Abah sayang Anas

5 comments:

[-suziey-] said...

hmmm btl tkut kan org sabotaj curi gbr kita..

Nadiah Sidek said...

hehe..kalau yg rajin join contest mmg tak praktikal diable right click

AshAnas said...

kak nadiah... tu la kak... mmg tak boleh wat disable right click ni kan... shira pun gna smntara je... tgh dlm proses nk wat watermark kt gmbr2... tp busy sgt skrg nih...

isya said...

jenayah siber bleluasa..

ibu_arifa said...

huh..tu lah..rasenyer kita letak watermark dah le kot..disable tu nnt susah nk join contest plak :)

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi