"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, October 21, 2009

Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest..





Kak Ila, sepatutnya ni entry utk contest Kak Ila tu... Dah lama dah peram ni... Shira sgt2 tak sempat nak karang panjang2 sbgai syarat contest ni... Minta maaf sangat2... So, Shira terpaksa, tak menjoinkan diri walaupun hakikat2 nya sangat2 teringin nak join... Kalau Kak Ila tak minta syarat byk2, sure join punya lah...

Anyway, gambar ni saja nak tayang jugak kat blog utk tatapan sume... Gambar atas, gambar 2nd raya, Anas kat umah Tok Nyang sebelah Mak Tok nya di Kubang Rotan... Anas skrg dah pandai tunduk nak capai something dan sangat pantang nampak makanan... Mentang2 la dah pandai makan anak Ummi ni... Hehe... Anas kuat makan tau, seronok sangat tgk dia mamam...

Gambar bawah plak, gambar PakSu Ikmal Anas masa 1st raya kat Anak Bukit... Dia kepedasan makan laksa... Hehe... (bukannya pedas pun sebenarnya tu tp sbb sume dok ckp pedas kt dia, dia pun buat muka pedas la... sempat la snap pict ni...)

Hm, tu saja kot... Takleh nak berceloteh panjang coz Ummi Anas terlalu busy... Uwaaaaa....


Ummi & Abah sayang Anas

5 comments:

isya said...

comelnyer anas n pak su...

NurtaQwa08 said...

berapa berat anas sekarang ni kak?..

AshAnas said...

skrg akak xpasti... anas nye next check-up utk 7bln nxt week... ms 5 n 6 bln berat dia maintain 6kg... huhu, merisaukan...

[-suziey-] said...

good luck anas..

akk dh ltk shira dlm list..hehe..sori ye tercicir :P

AshAnas said...

kak suziey... hm,kes x baca ni... shiera tak join la contest ni... ekeke...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi