"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, October 29, 2009

Settled!

Allhamdulillah, Ummi dah buat watermark kat picas Anas... Takut jugak kan jadi mcm kes curi gambar anak orang lain buat masuk contest tu... Tak baik tau buat camtu, jenayah siber ni... So, skrg no more 'disable right click' tu... Sblm2 ni ada gak Ummi buat watermark... Tapi tu pun kalau tgh rajin meng'edit'... hehe.... Insya'Allah, lepas ni Ummi akan buat watermark kat setiap picas yg nak upload ke sini... Kat facebook pun sama kan... Disebabkan ketidak rajinan Ummi ni, Ummi apply cara Kak Yatie Chomeyl ni... Thanks Kak Yatie Chomeyl... Senang, mudah, easy... Hehe...

PEACE, NO WAR!
Ummi & Abah sayang Anas

7 comments:

Atiqah said...

eh cutenye la cartoon tu...hehe

AshAnas said...

Tiqah, Asalnya akak nak taruk gambar katun ni kt kad kawin akak. tp ayah akak xkasik... hehe...

[-suziey-] said...

hehe safety tu..

yatie chomeyl said...

u r welchomeyl eheh

isya said...

katun b2 ja. anas mana?

AshAnas said...

aunty cha, ni katun before kawen... hehe...

Nadiah Sidek said...

kartun dh kawinnya mana? ehe..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi