"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, October 27, 2009

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.


Dua tiga menjak ni bila blog walking & blog hoping je mesti akan ternampak ttg contest ni... Disebabkan Anas sangat la suka senyum hatta dalam tido sekali pun, so, keterujaan Ummi memuncak untuk join contest ni... Ummi leh upload banyak2 gambar tapi hanya SATU gambar terbaik je yang akan dinilai untuk memenangi dan merebut hadiah yang sangat2 best... Hadiah apa tu ek?

Pemenang Utama x 1 org:
~Outdoor photography for 1 hour~
(unlimited shots)
~1 sticky album with the best 20 photos~

Pemenang sampingan x 2 org:
~Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50.00~

Contest ni dari 15.10.2009 - 31.10.2009 for si comel yang baru lahir sampai la yg berusia 4 thn. So, Anas layak coz Anas berusia 7 bulan pada tarikh tutup contest ni.
Contest will be closed at 31.10.2009, 11.59pm. So, better hurry!

Pic 1: Senyuman ceria Anas
Syarat2 untuk contest ni pun Ummi dah patuhi, hope Anas qualified for this contest... Ummi dah jadi follower (lps ni leh la blajar amik gambar cantik2, apa guna beli EOS 500D kan) and Ummi dah add SMILEYKIDZ PHOTOGRAPHY kat Photography Link kat blog ni (ada kat column paling kanan, atas sekali). Banner pun dah siap diletakkan, kat entry ni pun ada sekali...

Pic 2: Anas senyum dalam tido

Pic 3: Senyuman manis Anas masa photography session kat studio

Pic 4: Senyuman di pagi Syawal

Pic 5: Ni paling mahal, senyum lebar sampai kenyit mata... Kepakaran baru Anas skrg bila geram on something....

That's all untuk contest kali ni... Semoga senyuman Anas memikat SMILEYKIDZ. Dan semoga senyuman Anas sentiasa menyinari hidup Ummi dan Abah dan akan memberi keceriaan selamanya... Senyum itu sedekah tapi jangan guna kan kemanisan senyuman tu utk kemaksiatan... Senyum sokma, bak kata Mak Njang An... Haha... Ummi bersyukur sbb Anas sangat suka senyum, tak macam Ummi yang tak pandai senyum... (T_T)

Ummi & Abah sayang Anas

13 comments:

Atiqah said...

ish btol la..k shakira susah nk senyum.hihi jgn mrh..dlu mse kat matri takut nk tegur sbb serius je memanjang..
kak shakira..better wat watermark kat gmbr2 anas ni..de dgr x psl kes blogger guna gmbr ank org lain utk join contest and then menang?? anas dh la comel kang x psl2 de ibu2 blogger yg x de hati perut curik gmbr ni claim kata ank dorg..tiqah pas bce kes tu, pe sje gmbr tiqah ltk kat blog semua de watermark..

f a i z a h 's said...

Anas ni mmg comellll... geramsss....

f a i z a h 's said...

Anas ni mmg comellll... geramsss....

AshAnas said...

tiqah, hehe, mmg diakui akk ssh senyum... ntah la... oo, ye ke, akk br dgr ni... kdg2 wat watermark, kdg2 tak... huhu, kena buat nih... thanks ya...

[-suziey-] said...

good luck anas..comel sgt..ceria je anas senyum :)

Nadiah Sidek said...

hehe..gmbr last sekali tu sgt comel! geram tgknya..

Momma Mia said...

henshem la senyuman anas di pagi raya... mmmuuahhhss

ezan said...

comelnye anas.... senyuman yg leh cairkan hati semua ni.. hehehe...

shakeymirza said...

shira..shakey suke pic yg last tu..sweet je...gud luck k!

ayel nye entry sal contest ni masih lagi dlm draft..xsempat nak siap habis...malas tul mama dia tu..keh3...

~nannoor said...

Salam ziarah dari SMILEYKIDZ.

Terima kasih kerana menyertai ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Entry anda telah di review.

Good Luck!! :)

~nannoor
SMILEYKIDZ Photography

isya said...

gud luck anas from auntie cha. kecil2 pun dah pandai possing dah..

ibu_arifa said...

comey dan cantik2nyer semua gambar nih.. good luck yer :)

fazlinil irma said...

shira. watermark mmg bagus demi keselamatan dr dicuri.

tp kalau buh kat tengah gambar menganggu sikit keterujaan nak melihat gambar tu.

its ok if u put the watermark down at the corner of the pics.

just komen yg berharga 2 kupang ;D

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi