"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, October 1, 2009

HAPPY BIRTHDAY TO UMMI!

Sepatutnya Ummi nak update blog smlm lagi... Ada je masa nak update tp picturas nya ngak ada... ada tp dok dlm kamera lg... So, minta la tolong Abah edit tp mlm td km kena gi Changlun plak... So, hr ni kena jugak update blog without picturas nya... **sedih**

Smlm birthday Ummi yang ke-25, Alhamdulillah, Allah panjangkan usia Ummi utk kecapi nikmat kehidupan bersama Anas... Dan tahun ni, harapnya Ummi bertambah matang setelah Ummi dah lalui macam2 dlm hidup Ummi...

Anas pun dah genap 6 bulan 29/09/09... Ummi nak kena pelbagai kan solid food Anas... Smlm bawak Anas gi check-up, berat Anas tak naik la... Ni graph dh masuk line kuning dah... Hope lps start solid food ni berat Anas satble balik...

Petang smlm staff kt ofis wat surprise party for my birthday... Thanks korang... Sayang korang semua... Nanti la upload gambar beramai2...


Ummi & Abah sayang Anas

10 comments:

Sitisifir10 said...

Selamat Hari Jadi...semoga kehidupan mendatang akan lebih diberkati dan dilindungi..

Ibu Ayra said...

Selamat Ulangtahun ke-25 kak long...
Semoga tahun yg mendtg akan lebih ceria dan bahagia hendaknya...

mamaEsya said...

selamat hari lahir, shira...tahniah coz berjaya harungi semua dgn baik....

mamaEsya said...

selamat hari lahir, shira...tahniah coz berjaya harungi semua dgn baik....

UmmiKhayra said...

Selamat Hari Lahir Shira... Moga berbahagia untuk selama-lamanya.... Semoga diberkati dan dilindungi olehNya...

aisyahumaira said...

Selamat menyambut hari lahir yg ke-25..
Semoa dimurahkan rezeki & bahagia selalu hendaknya..

Dayah said...

happy birthday Shira..moga bertmbh amalan dan sentiasa beroleh keyaan yg diberkati...

shakeymirza said...

happy birthday...
mg tercapai sgala impian n bahagia dunia n akhirat
amin

wah besday kita dekat2 la..
sy next week....
wah da tua...ohhhooo

yatie chomeyl said...

hepi bday shira..semoga bday kali ni membawa 1001 kebhgiaa utk shira & family

ibu emy efy eqy said...

Happy Birthday ke-25. Akak doakan semoga ummi berbahagia bersama insan-insan yang tersayang.

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi